INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Gluma despre COVID-19 l-a costat scump » Dele Alli, suspendat și amendat de Premier League

Dele Alli va rata meciul lui Tottenham cu Manchester United // foto: Guliver/gettyimages +47   FOTO
Dele Alli va rata meciul lui Tottenham cu Manchester United // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 17:32

Dele Alli (24 de ani), mijlocaș la Tottenham, a fost suspendat de comisia de disciplină a Federației Engleze de Fotbal pentru o etapă după ce a glumit pe seama coronavirusului.

În luna februarie, Alli se afla într-un aeroport în momentul în care a realizat filmarea compromițătoare. Englezul a filmat o persoană asiatică, apoi a îndreptat camera spre un recipient cu dezinfectant de mâini, scriind că „Virusul trebuie să fie mai rapid de atât dacă vrea să mă prindă”.

Gestul nefericit a determinat Premier League să îl suspende pe englez pentru o etapă, informează Sky Sports. Astfel, Alli va rata duelul-șoc cu Manchester United de vineri, 19 iunie. Pe deasupra, mijlocașul echipei lui Jose Mourinho a primit o amendă de 50.000 de lire sterline și va trebui să participe la un curs educativ.

Răspunsul lui Dele Alli: „Vreau să îmi cer scuze din nou!”

Dele a oferit o reacție rapidă pe contul personal de Twitter după decizia Federației. „Vreau să îmi cer scuze din nou pentru orice ofensă au cauzat acțiunile mele pe 6 februarie. A fost o glumă foarte prost gândită despre un virus care ne-a afectat mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată

Mă bucur că Federația a confirmat faptul că acțiunile mele nu au avut tentă rasistă, deoarece detest orice fel de rasism. Trebuie să fim atenți la vorbele și acțiunile noastre și la cum pot ceilalți să le perceapă”, a scris Alli.

Astfel, Jose Mourinho nu se va putea baza pe unul dintre oamenii de bază ai echipei pentru duelul cu una dintre rivalele la locurile europene, Manchester United.

8 goluri și 4 pase decisivea înregistrat Alli în acest sezon de Premier League, în 22 de apariții

64 de milioane de euroeste cota de piață a lui Dele Alli, potrivit Transfermarkt

GALERIE FOTO. Imagini de colecție din istoria Premier League

+43 FOTO

Meci tare în Andaluzia, chiar la reluare! Avancronica derby-ului Sevilla - Betis

Citește mai multe știri despre Premier League:

Manchester United și-a anulat următorul meci, după ce antrenorul advers a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Pep Guardiola și-a adus un nou antrenor secund la Manchester City » A fost elevul lui în urmă cu 15 ani!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează