INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Ce facilităţi vor avea turiştii străini care vor veni la meciurile de la Campionatul European care vor fi organizate în capitală. Anunţul Primăriei Bucureşti

Trofeul Euro la București. Foto: Raed Krishan
Trofeul Euro la București. Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 13:50 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 11:03

Bucureștiul se pregătește pentru meciurile de la Campionatul European, iar fanii străini care vin în România vor avea parte de anumite beneficii.

Primăria București a anunțat azi, printr-un comunicat, că suporterii străini care vor veni pentru a vedea meciurile de la EURO în capitala României vor putea călători gratis cu mijloacele de transport în comun ale STB.

Aceștia vor primi card de transport digital, disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci, sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23:59 şi ziua următoare.

Comunicatul Primăriei Municipiului București:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi un proiect de hotărâre prin care sunt acordate facilităţi la transportul public local de suprafaţă pentru participanţii la Campionatul European de fotbal – UEFA 2020, în conformitate cu prevederile contractului cu Oraşul Gazdă pentru Campionatul European dar şi ale Ghidului Oraşului Gazdă. 

 Potrivit proiectului de hotărâre, personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi mass-media) şi deţinătorii de bilete la meciuri vor beneficia de transport public gratuit pentru a acorda un suport tehnic real în organizarea şi desfăşurarea celor 4 meciuri programate pe stadionul Arena Natională.

 

Mai exact, toti deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci, sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23:59 şi ziua următoare.

Personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi mass-media) va beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării campionatului UEFA EURO 2020, în funcţie de programul de lucru, în baza legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA.

 Facem precizarea că în acest moment este aprobată prezenţa a aproximativ 12.500 de spectatori/meci.

Campionatul European de Fotbal "UEFA EURO 2020" - (Euro 2020) reprezintă unul dintre cele mai importante şi prestigioase evenimente sportive la nivel european şi mondial, fiind implicate cele mai bune echipe de fotbal din Europa.

Ediţia din 2020, amânată în noul context epidemiologic pentru anul 2021, va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021 şi este o competiţie cu totul specială, desfăşurată simultan în 11 oraşe europene, marcând, printr-un format unic în istoria sa, împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Campionatului European.

Pe stadionul Arena Naţională se vor juca 3 meciuri din grupe şi unul din optimile de finală.

Ce au anunțat oficial cele 9 orașe gazdă

  • Budapesta: accesul spectatorilor 100% din capacitatea arenei, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte la intrarea în stadion
  • Baku și Sankt Petersburg: accesul spectatorilor în proporție de 50%
  • Amsterdam, București, Copenhaga, Glasgow și Roma: accesul spectatorilor în proporție de 25-33%
  •  Londra: minimum 25%, pentru primele 3 meciuri din grupe și pentru cele din "optimi"

Ce meciuri va găzdui Arena Națională la EURO 2020 

  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00
  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00

Unde se dispută partidele de la EURO 2020

Ce facilităţi vor avea turiştii străini care vor veni la meciurile de la Campionatul European care vor fi organizate în capitală. Anunţul Primăriei Bucureşti

VIDEO Răzvan Burleanu: „Trebuie să vedem cu ce rămânem după EURO2020”

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Urmează loteria biletelor pentru EURO 2020! Cum se va decide cine poate urmări meciurile de pe stadion

Trofeul EURO, dărâmat la Arena Națională

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează