INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

PSG // VIDEO + FOTO Kylian Mbappe i-a depășit pe Messi și Ronaldo, apoi a dat o declarație enigmatică despre Real Madrid

FOTO: Twitter @PSG +1   FOTO
FOTO: Twitter @PSG

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2019 10:47

Titlul lui PSG, al 6-lea în ultimii șapte ani, al 8-lea în total, era așteptat. Nu e o surpriză, nici măcar că a fost cucerit cu cinci etape înainte de final, datorită unei victorii cu Monaco, scor 3-1.

Ceea ce face Kylian Mbappé este extraordinar. În fiecare week-end, în fiecare meci, atacantul parizian are ceva nou de oferit. Și mai bun, și mai frumos, și mai spectaculos. Goluri, recorduri, trofee. El e preferatul lui Pelé. Și nu are decât 20 de ani și patru luni!

La 29 de ani după Papin

Duminică seară, a înscris încă un hat-trick și a ajuns la 30 de goluri în acest sezon de Ligue 1, cel mai tânăr francez care atinge o asemenea performanță. Trecuseră 29 de ani de când un jucător din Hexagon nu mai marcase de 30 de ori! De la Jean-Pierre Papin. În Top 5 Europa, doar Messi mai are minimum 30 de goluri în campionat.

Peste Messi și Cristiano

Mbappé are deja 96 de goluri înscrise la club și națională. Messi avea 50 de reușite până la 21 de ani. Cristiano Ronaldo, 36. Iar Kylian va împlini 21 de ani pe 20 decembrie.

„Excelent pentru Real că îl are pe Zizou”

La sfârșit, toți jurnaliștii voiau să afle dacă e interesat de Real, după întoarcerea lui Zidane. Campionul mondial a răspuns zâmbind: „Excelent pentru Real că îl are pe Zizou. Voi vedea meciurile sale ca un admirator”.

Nu vrea să plece de la PSG. Nu încă. Nu la vară. 

36 de goluriși 17 assisturi a reușit Kylian Mbappé în 40 de meciuri jucate în acest sezon la PSG

38 km/ha fost viteza atinsă de Mbappé la primul gol marcat duminică, la 3-1 cu Monaco

5 hat-trick-uri are Mbappé în cariera sa, două la Monaco și trei la PSG, ultimele două în actuala stagiune

8 titluri a cucerit PSG, ultimele șase în "era Qatar", începând din sezonul 2012-2013

Mbappé în Ligue 1

  • 95 de meciuri
  • 59 de goluri
  • 24 de assisturi
  • 3 titluri de campion

„Sunt fericit că am 30 de goluri, dar sezonul nu s-a încheiat, pot marca și altele. Vreau să bat toate recordurile. Numai așa îmi pot depăși limitele”Kylian Mbappé, atacant PSG

Vezi și: 

DC United - New York City 0-2 // VIDEO Mitriță, un nou gol în MLS » Atacantul a marcat împotriva liderului din prima ligă americană

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
agentul0007
agentul0007  •  22 Aprilie 2019, 13:51
Postat de offside pe 22 Aprilie 2019, 12:15

Sunt curios dacă poate fi la fel de productiv și în alte campionate. În Ligue 1 PSG nu are concurență.

Tocmai de aceea nu merge psg bine in ligă. În campionat joacă 3 ,4 maxim 5 meciuri tari in rest defilează cu echipe slabe iar cand da de echipe de valoare clacheaza. Același lucru pățesc si cei de la juventus

offside
offside  •  22 Aprilie 2019, 12:15

Sunt curios dacă poate fi la fel de productiv și în alte campionate. În Ligue 1 PSG nu are concurență.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează