INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

PSG, lovitură de marketing de proporții » E prima echipă de fotbal care se asociază cu acest brand

FOTO: Twitter PSG
FOTO: Twitter PSG

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 11:47

Larry Miller, președintele executiv al companiei Jordan Brand, o filială Nike, a dezvăluit cum s-a ajuns ca PSG să devină primul club de fotbal asociat cu faimoasa marcă Jordan. 

Mereu în căutare de variante pentru a scăpa de amenințarea fair-play-ului financiar al UEFA, mai ales după ce a plătit 400 de milioane de euro pentru a-i cumpăra pe Neymar și Mbappé, Nasser Al-Khelaïfi, președintele parizienilor, a atras pe Parc des Princes cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor: Michael Jordan.

PSG e primul club de fotbal asociat cu Jordan Brand. A semnat un contract cu filiala Nike (partener al roș-albaștrilor din 1989) și va juca în următorii 3 ani având pe piept faimosul "jumpman" în meciurile de Champions League.

Larry Miller, CEO-ul companiei americane, a vorbit despre această legătură. "În noiembrie 2016, noi am deschis un Jordan Store la Paris. Seara, la cină, directorul general Nike pentru Europa a evocat ideea unui parteneriat cu o echipă de fotbal. «De ce nu? E cool», ne-am zis. O săptămână mai târziu, el m-a sunat: «Ce spui de PSG?». L-am căutat imediat pe Michael Jordan. Răspunsul lui? «E incredibil». A discutat cu colaboratorii săi, cu familia, cu echipa și n-a ezitat: «Intrăm în afacere. Faceți contractul!».

Primul meci cu "jumpman" pe tricou va fi marți, pe Anfield Road. Parisul atacă Liverpool cu Michael Jordan!

70.000.000 €primește anual PSG de la Nike, contractul fiind prelungit anul trecut până în 2027

"Am vrut să facem pasul dincolo de baschet și am intrat pe piața fotbalului. Alături de PSG, e mariajul perfect"
Larry Miller, președinte executiv Jordan Brand
"Peste tot în lume, Michael Jordan e recunoscut ca unul dintre marii sportivi ai istoriei. Unic, creativ, diferit. Alături de el, vom fi mult mai puternici"
Nasser Al-Khelaïfi, președinte PSG

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  14 Septembrie 2018, 13:22
Postat de random. pe 14 Septembrie 2018, 12:37

Steaua are stadion propriu aka STEAUA ARENA AKA NATIONAL ARENA,inca din 2011. pe ghencea nu se poate juca,fiind demolat satdionul. wtf? tu chiar esti nebun.

Stadionul lui FCSB se numeste *** si este situat in Pipera langa turma de oi a lui Becali!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7martie2018
7martie2018  •  14 Septembrie 2018, 12:44
Postat de random. pe 14 Septembrie 2018, 12:37

Steaua are stadion propriu aka STEAUA ARENA AKA NATIONAL ARENA,inca din 2011. pe ghencea nu se poate juca,fiind demolat satdionul. wtf? tu chiar esti nebun.

Inventezi și stadioane acum.. Auzi, Steaua Arena.. :))))) Da de Becali Galaxy Arena sau MM STOICA ISS ARENA nu ne zici nimic? Sau măcar de FC FCSB LEORDENI ARENA spune-ne ceva!

coriolanus
coriolanus  •  14 Septembrie 2018, 12:38
Postat de 7martie2018 pe 14 Septembrie 2018, 12:28

Si FC FCSB a semnat un contract cu Michael Edwards, cunoscut ca Eddie the Eagle si brandul său JumpEddieJump! Noul sponsor va apărea meci de meci pe tricoul de deplasare al vicecampioanei (neavând stadion propriu s-a considerat că FC FCSB joacă mereu în deplasare).

"Raspunde prostalaul sef de pe site.. In urma frustrarilor acumulate de purtarea excesiva a unor incaltari marca Mike, cumparate din targ la un pret ridicat..."

Vezi toate comentariile (5)
Comentează