INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Putiniada » Planul lui Vladimir Putin pentru Mondialul Rusiei

Kokorin e unul dintre jucătorii care ar putea evolua în noua echipă, Rusia 2018
Kokorin e unul dintre jucătorii care ar putea evolua în noua echipă, Rusia 2018

Articol de - Publicat sambata, 13 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 13 septembrie 2014 10:15

Formaţia se va numi Rusia 2018, iar internaţionalii vor fi doar împrumutaţi de la cluburile lor pentru stagiunea dinaintea turneului final.

Ruşii nu concep să se facă de rîs la Mondialul pe care-l vor organiza în 2018. Mesajul preşedintelui Vladimir Putin pentru federaţie a fost clar: "O eliminare din faza grupelor, ca aceea suferită în Brazilia, e de neconceput în faţa propriilor suporteri".

Deja există un plan, " Rusia 2018", pe care secretarul general al forului de la Moscova, Anatoli Vorobiev, l-a dezvăluit într-un interviu acordat agenţiei Itar-Tass: "Toţi jucătorii de «naţională» vor fi împrumutaţi de la cluburile lor şi reuniţi într-o singură echipă. Aceasta se va numi Rusia 2018, va fi înscrisă în prima ligă şi va lua startul în campionatul dinaintea Cupei Mondiale. E cea mai bună soluţie pentru a fi competitivi la turneul final".

Dacă "Rusia 2018" s-ar înfiinţa mîine, federaţia n-ar avea cine ştie ce probleme. Dintre cei 23 de jucători nominalizaţi de selecţionerul Capello pentru amicalul cu Azerbaidjan, din 3 septembrie, şi pentru partida din calificările CE 2016 cu Liechtenstein, de pe 9 septembrie, doar Denis Cerişev joacă în străinătate, la Villarreal.

Întăriri pentru Europa
Există şi posibilitatea ca marile cluburi să-şi recapete jucătorii trimişi la "Rusia 2018" în sezonul pre-Mondial. "Dacă se califică în primăvara europeană, se poate aranja ca jucătorul să revină la echipa-mamă pentru fazele KO ale competiţiilor continentale", a punctat Vorobiev.

"Arena Deschisă"
Preşedintele Putin a inaugurat la sfîrşitul lui august "Otkrîtie Arena", în traducere "Arena Deschisă". Aceasta va găzdui partidele de acasă ale lui Spartak Moscova, Cupa Confederaţiilor 2017 şi, foarte probabil, meciul inaugural al CM 2018. Stadionul are 44.929 locuri, a costat 332,8 milioane euro, iar finanţarea a fost asigurată în mare parte de LukOil şi de IFD Kapital.

"Noi n-avem vedete, dar putem fi competitivi la cel mai înalt nivel ca echipă, dacă o pregătim cum trebuie. E ceea ce vrem cu Rusia 2018" (Anatoli Vorobiev, secretar general federaţia rusă)

RUSIA 2018 - AZI
Akinfeev (ŢSKA) - Smolnikov (Zenit), V. Berezuţki (ŢSKA), Ignaşevici (ŢSKA), Kombarov (Spartak) - Samedov (Lokomotiv), Gluşagov (Spartak), Dzagoev (ŢSKA), Cerişev (Villarreal) - Kokorin (Dinamo), Kerjakov (Zenit)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
saramago
saramago  •  14 Septembrie 2014, 16:13

Planul "Rusia 2018" de care aminteste stirea gsp a fost calificat drept o idiotenie de Leonid Slutsky, antrenorul cu care CSKA Moscova a castigat ultimele doua titluri. Tehnicienii din Rusia nu se aliniaza aceastei idei, dimpotriva o resping categoric (nu doar Slutsky s-a pronuntat in acest fel, este insa antrenorul cel mai reprezentativ; vezi si www.gazeta.ru).

robotzel
robotzel  •  13 Septembrie 2014, 20:14
Postat de scorpionul1923 pe 13 Septembrie 2014, 19:38

Asa tati...EXACT ca in comunism! (eventual sa-i schimbe numele in steaua `86 via valentin ceausescu...acelasi proiect, alta epoca) :)))))))))))))))))) Macar asta are minimul de decenta sa-i puna numele tarii, nu TSKA sau Dinamo Moscova (e upgradat intelectual fata de beizadeaua strecuratorilor de la Targoviste). Si acum injurati latrailor ca vi s-a scurs adevarul exact pe fata :)))))))))))))))

nu este nevoie sa te injure cineva pentru ca nu meriti nici pacar acest lucru. esti doar un frustrat care nu concepe faptul ca echipa cu care tine (rapid) a fost prima echipa conform documentelor istorice, care a jucat cu soarele comunismului pe tricou. aveti tupeul sa vorbiti de comunism atata timp cat voi ati rezistat doar pentru ca dej era suporterul vostru. vezi cazul ozon daca tot vrei sa faci dreptate. apropo sunt multe alte echipe in romania care au fost infiintate pe vremea comunismului. ce vrei acum de fapt? sa desfiintam toate fostele echipe departamentale? atunci foarte bine ... desfiintam 90% din echipele din romania si stergem istoria. renuntam la tot ce a obtinut fotabul nostru

scorpionul1923
scorpionul1923  •  13 Septembrie 2014, 19:38

Asa tati...EXACT ca in comunism! (eventual sa-i schimbe numele in steaua `86 via valentin ceausescu...acelasi proiect, alta epoca) :)))))))))))))))))) Macar asta are minimul de decenta sa-i puna numele tarii, nu TSKA sau Dinamo Moscova (e upgradat intelectual fata de beizadeaua strecuratorilor de la Targoviste). Si acum injurati latrailor ca vi s-a scurs adevarul exact pe fata :)))))))))))))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează