INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP 50 CEI MAI COMPLEŢI SPORTIVI DIN LUME

Regele Cristiano » Ronaldo, desemnat de Sports Illustrated cel mai complet fotbalist din lume!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 08 august 2014 11:45

E oficial! Cristiano Ronaldo e cel mai complet fotbalist din lume! Portughezul ocupă cel mai bun loc într-un top 50 al celor mai compleţi sportivi din lume.

Conform unui studiu realizat de Sports Illustrated, Cristiano Ronaldo a fost declarat al doilea cel mai complet sportiv al Planetei, dintr-o listă care cuprinde cei mai în formă sportivi ai lumii.

Superstarul lui Real Madrid e depăşit doar de baschetbalistul LeBron James, însă i-a luat faţa celui mai rapid om din lume, Usain Bolt. Care sînt criteriile după care a fost făcut clasamentul? Viteză, forţă, agilitate şi rezistenţă, informează marca.com.

LeBron James, 10 pe linie!
Ronaldo a obţinut notă maximă, 10, la 3 dintre cele 4 criterii luate în calcul. Doar la viteză a bifat un 8,5, în timp ce LeBron James a luat 10 pe linie. 

Usain Bolt are punctaj maxim doar la viteză, specialitatea sa. În top 10 apare şi un jucător din NBA, Serge Ibaka, care a obţinut 34 de puncte. În lista celor 50 de sportivi, fotbalul american are cei mai mulţi reprezentanţi, 17, dar nici unul dintre ei nu se află în top 3.

Şi Sergio Ramos în top 30
Un alt fotbalist spaniol, tot de la Real Madrid, se află între primii 30 de sportivi din lume. Sergio Ramos a obţinut 26,5 de puncte. Punctul său forte a fost rezistenţa.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
bamse1901
bamse1901  •  09 August 2014, 10:53

femeile ce spun despre el la pat?

alex311088
alex311088  •  08 August 2014, 22:21

cele 3 criterii sunt total inutile, pai cum puteti compara viteza lui bolt cu a lui ronaldo si cu a lui lebron james. in situatia asta dezavantajul evident este al lui ronaldo, el trebuie sa alerge cu mingea la picior, eventual sa dribleze (mai greu) adversari, in timp ce bolt nu trebuie sa alerge cu nimic si lebron trebuie sa faca niste sprinturi scurte (care evident ca sunt mai istovitoare, dar pot fi compensate de pasele scurte de pe un teren de baschet). din punct de vedere al rezistentei din nou este o problema pentru ca jucatorii se diferentiaza prin varsta, structra a corpului, fizionomie. uitati-va la pirlo, batran si firav in comparatie cu altii, dar joaca la 36 de ani, nu e rezist

zurix
zurix  •  08 August 2014, 19:12
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Vezi-ti de treaba ta! Doar nu vroiai sa-l puna pe Messi pe primul loc cu burta lui si care vomita la fiecare sprint pe care il face!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează