INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRO GSP

Retro GSP // VIDEO+FOTO » Azi avem AC Milan - Inter: 6 nume mari care au făcut istorie la una dintre echipe, dar erau fani ai celeilalte

Articol de , - Publicat sambata, 21 septembrie 2019 10:13

Azi, de la 21:45, e programat AC Milan - Inter. Al 224-lea episod din Derby della Madonnina. La „general” conduc nerazzurrii, 80 de succese contra 76 ale "diavolilor". Dacă ne referim strict la partidele din Serie A, balanța e și mai înclinată în favoarea oaspeților de diseară, 64 la 51, plus 55 de remize.

Dar nu statistica șocului de pe San Siro o analizăm aici, subiectul rememberului de azi sunt niște "ciudățenii" de care doar fanii înrăiți Serie A au habar. De exemplu, vi s-ar părea straniu să aflați că Silvio Berlusconi, patronul celui mai mare Milan din istorie, a fost în copilărie un mare fan al Interului, nu? Înainte de a achiziționa clubul rossonero, în februarie 1986, don Silvio a încercat, chiar în două rânduri, să cumpere marea rivală din oraș, însă a fost refuzat.

Alte cazuri sonore similare: 

- Giuseppe Meazza 

Cel mai bun marcator din istoria Interului a fost suporter al Milanului. Asta până pe la 13-14 ani, când a fost refuzat de echipa de suflet, pe motiv că e prea firav. Apoi a fost luat de nerazzurri, pentru care a evoluat 13 sezoane. După care a trecut și pe la „verișori”. Puțin, să vadă cum ar fi fost dacă.

- Giuseppe Bergomi 

A evoluat în nu mai puțin de 757 de partide pentru Inter, doar Zanetti (858) îl depășește la acest capitol, însă și el suferea de mic pentru Milan.

- Franco Baresi

Probabil cel mai bun libero din anii '80-'90 a fost un Meazza pe invers. Adică a ținut cu Interul, care l-a refuzat la probe tot din pricina fizicului necorespunzător, după care a făcut istorie cu Milanul.

- Filippo Inzaghi 

Prietenii din copilărie ai lui Pippo se jură că acesta avea un singur vis pe băncile școlii: să devină la un moment dat „9”-ul nerazzurrilor. N-a fost să fie, a ajuns superstar la rivalele Milan și Juventus.

- Nicola Berti 

Mijlocașul cu 10 sezoane în tricoul Interului (1988-1998) a intrat în sufletul ultrașilor din Curva Nord cu mai multe goluri și fraze memorabile. Una dintre ele: "Da, de mic am ținut cu Milanul, dar toți copiii suferă de boli infecțioase!". :)

Vezi și: RETROGSP // VIDEO+FOTO » 35 de ani de la cea mai glorioasă victorie a Sportului: 1-0 cu legendara Inter 

RetroGSP // VIDEO+FOTO San Siro, stadionul pe care românii au avut interzis, împlinește azi 93 de ani » Povestea unei legende

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
943304062358012
Olariu Ilie  •  21 Septembrie 2019, 12:41
Postat de bagonatze pe 21 Septembrie 2019, 10:59

Cel mai bun libero din anii 80-90 a fost Belodedici

Hai sa nu exageram! Italia în perioada 80-90 a fost cea mai puternica nationala din lume! Datorita jucătorilor pe care ii avea! Daca belodedici era asa bun după cum îl caracterizezi, de ce nu l-au vrut juventus, milan, inter sau sampdoria?!? El sa dus la o echipa mult mai slaba ca steaua de atunci și anume steaua roșie Belgrad!

bagonatze
bagonatze  •  21 Septembrie 2019, 10:59

Cel mai bun libero din anii 80-90 a fost Belodedici

Vezi toate comentariile (2)
Comentează