INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL CLUBURILOR

FOTO Șoc la Mondialul Cluburilor! River Plate pierde la penalty-uri în semifinale

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 18 decembrie 2018 21:18

Argentinienii de la River Plate au pierdut în fața celor de la Al-Ain, formație din Emiratele Arabe Unite, scor 2-2 (4-5 la penalty-uri), în semifinala Campionatului Mondial al Cluburilor. 

  • În cealaltă semifinală se vor înfrunta, miercuri, de la 18:30, Real Madrid și echipa japoneză Kashima. 

Suedezul Marcus Berg a deschis scorul în minutul 3, printr-o deviere inteligentă a unui corner. Al Ain a fost în avantaj doar 8 minute. Vârful columbian Rafael Borre a egalat din 3 metri, în urma unei acțiuni prelungite de atac. Tot Borre a stabilit scorul pauzei, 2-1 pentru River, cu un gol din unghi, pe contraatac.

Brazilianul Caio e marcat cel mai frumos gol al meciului, în minutul 51, printr-o execuție splendidă la colțul scurt și a dus partida în prelungiri.

Câștigătoarea Cupei Libertadores putea să evite cele 30 de minute suplimentare, dar Gonzalo Martinez a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 69. Reprizele suplimentare s-au scurs anevoios, cu rare tentative ofensive.

La penalty-uri s-a mers cap la cap, cu execuții perfecte, până la cea de-a zecea. Enzo Perez a trimis slab, în stânga portarului, iar gazdele de la Al Ain au reușit o performanță formidabilă, calificându-se nesperat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

River Plate a ajuns la Mondialul cluburilor după o dublă de poveste cu Boca Juniors. Manșa retur, amânată din cauza incidentelor de pe străzile din Buenos Aires, s-a disputat la Madrid, iar River s-a impus dramatic în fața marii rivale, după două reprize de prelungiri, scor 3-1 (1-1 în timpul regulamentar). Din postură de deținătoare a Cupei Libertadores, "milionarii" au avut asigurat accesul direct în semifinalele competiției din Emirate.

Al-Ain s-a calificat din postură de gazdă și a fost nevoită să dispute două partide pentru a ajunge în această fază a competiției. În optimile de finală au trecut după loviturile de departajare de Team Wellington, formație din Noua Zeelandă, 3-3 în timpul regulamentar, 4-3 la penalty-uri. În sferturile de finală au dispus categoric de tunisienii de la Esperance, scor 3-0.

River Plate - Al Ain 2-2
Au marcat: Borre '11 '16 / Berg '3, Caio 51

echipele de start

River Plate: Armani - Montiel, Maidana, Pinola, Casco - Fernandez, Ponzio, Palacios, Martinez - Borre, Pratto
Rezerve: Bologna, Lux - Alvarez, De la Cruz, Martinez Quarta, Mayada, Moreira, E. Perez, Quintero, Scocco, Zuculini
Antrenor: Marcelo Gallardo

Al Ain: Eisa - Modamed Ahmad, Ahmed, Fayez, Shiotani - El Shahat, Doumbia, Barman, Caio - Abdulrahman, Berg
Rezerve: Abdulla Nasser, Busanda - Abdulrahman, Aboudan Al Jaberi, Mohnad, Khalfan, Maroof, Mohammed, Nader, Nasser Alameri, Saeed
Antrenor: Zoran Mamic

Stadion: Hazza bin Zayed Stadium, Emiratele Arabe Unite
Arbitru: 
Gianluca Rocchi, Italia

 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
cneius
cneius  •  19 Decembrie 2018, 22:38

Nici un soc ! Obositi dupa tevatura cu Cupa Libertadores, plimbati in Europa, Spania pentru retur apoi dusi aici pentru acest meci ! Cine naiba sa reziste la asemenea plimbari in jurul globului ?

caminero
caminero  •  19 Decembrie 2018, 08:42
Postat de gerularupeimana pe 19 Decembrie 2018, 01:57

"Tot Borre a stabilit scorul pauzei, 2-1 pentru River, cu un gol din unchi, pe contraatac." Va rog sa specificati despre ce unchi este vorba, unchiul lui Borre, al altui jucator sau al arbitrului.

A greșit, firește, era vorba de "un gol din junghi". :D :D :D

986379311381755
Lengyel Adrian  •  19 Decembrie 2018, 08:38

E grotesc cum se pot face astfel de blaturi!!! Oare cat au primit argentinienii sa-i lase pe aia sa castige...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează