INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Chiar dacă se află în cădere liberă, Barcelona are viitor » Fotbalistul care deține un record incredibil. Niciun fotbalist din primele 5 ligi nu are aceste cifre

Ronald Araujo ( dreapta) și Oscar Mingueza
Foto: Imago
Ronald Araujo ( dreapta) și Oscar Mingueza Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 13:08 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 14:46

Chiar dacă Barcelona nu o duce deloc bine în campionat, unde se află doar pe locul 7 după 5 etape, Ronald Araujo (22 de ani), fundașul central al catalanilor, a înregistrat un record incredibil: nu a fost driblat niciodată în campionat de la debutul său în La Liga.

După debutul în tricoul blaugrana, în octombrie 2019, Araujo a acumulat 2.092 de minute jucate, timp în care niciun adversar nu a reușit să-l dribleze în competiția internă.

Este un record absolut, niciun alt fotbalist cu peste 2.000 de minute jucate în cele 5 campionate importante ale lumii, nu a reușit această performanță. 

Araujo, driblat de 3 ori în alte competiții

Uruguayanul a fost însă driblat în 3 rânduri în cariera sa. De două ori în Liga Campionilor și o dată în Cupa Spaniei.

Meciurile în care a fost driblat Araujo:

  • Juventus - Barcelona 0-2, 28 Octombrie 2020 (Liga Campionilor)
  • Granada - Barcelona 3-5, 3 Februarie 2021 (Cupa Spaniei)
  • Barcelona - Bayern 0-3, 14 Septembrie 2021 (Liga Campionilor)

45de meciuri, 3 goluri și o pasă decisivă a adunat fundașul uruguayan la prima echipă a Barcelonei.

Barcelona, start dezastruos de sezon

Barcelona nu se regăsește deloc după plecarea lui Leo Messi din această vară. Catalanii au ajuns la 3 meciuri consecutive fără victorie în toate competițiile după o nouă prestație rușinoasă, 0-0 în deplasarea de la Cadiz.

Aceștia ocupă locul 7 în La Liga cu doar 9 puncte, deja la 7 lungimi distanță de rivala Real Madrid. Scaunul lui Ronald Koeman se clatină din ce în ce mai rău după ultimele rezultate. Olandezul a câștigat doar 60% dintre meciuri la Barcelona. Cele mai proaste cifre din 2008, când Rijkaard îi pregătea pe catalani. Ronald are toate șansele să fie demis în perioada următoare, scrie presa spaniolă.

Bună ziua, fani ai Barcelonei. Vă rog să susțineți în continuare echipa, ea are nevoie de voi. Știm că trăim un moment dificil și acestea sunt momentele în care trebuie să fiți alături. Nu știu ce se va întâmpla, dar indiferent de ce va fi, în următorul meci împotriva Levante, de acasă, continuați să ne susțineți. 

Echipa are nevoie de susținerea voastră. Încercați să rămâneți calmi, știm ce trebuie făcut și vom rezolva această situație. Mulțumesc foarte mult și haide Barcelona!
- Joan Laporta, președintele Barcelonei înaintea meciului cu Cadiz.

Cele mai importante faze din Cadiz - Barcelona 0-0

Citește alte știri din La Liga:

Barcelona a transferat un jucător antrenat de Dan Petrescu! Clauză-gigant

Eliberat! Benzema, record de goluri și pase decisive în secolul XXI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează