INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Eșecul cu Rayo Vallecano a umplut paharul » Barcelona l-a dat afară pe Koeman!

Ronald Koeman a fost dat afară de Barcelona. Foto: Imago
Ronald Koeman a fost dat afară de Barcelona. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 01:31 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 02:36

Ronald Koeman, 58 de ani, a fost demis de Barcelona după eșecul cu Rayo Vallecano, scor 0-1.

Joan Laporta, președintele catalanilor, și-a pierdut răbdarea cu tehnicianul olandez. La miezul nopții, Barcelona a anunțat oficial despărțirea, după un start de sezon dezastruos. Numai 15 puncte după 10 etape în La Liga și un parcurs execrabil în Liga Campionilor: 3 puncte după 3 meciuri obțiinute chinuit cu Dinamo Kiev și un golaveraj horror, 1-6.

Ronald Koeman, dat afară de Barcelona

Ronald Koeman a fost demis de la prima echipă a Barcelonei. Președintele Joan Laporta i-a comunicat decizia după înfrângerea suferită cu Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua joi rămas bun de la jucători. FC Barcelona îi mulțumește pentru serviciile aduse clubului și îi urează toate cele bune în cariera profesională.
- comunicat FC Barcelona

12 milioane de euroar trebui să-i plătească Barcelona lui Koeman dacă îl dă afară, conform clauzei de reziliere a contractului scadent în vara lui 2022

Laporta era determinat să renunțe la Koeman încă de la începutul lunii, după înfrângerile cu Benfica (0-3) și Atletico (0-2). Jordi Cruyff, directorul sportiv, l-a convins însă să îi mai acorde o șansă. „Cruyff i-a recomandat să discute cu Koeman și i-a spus că situația se va îndrepta odată cu recuperarea lui Kun Agüero și Ousmane Dembélé și când Ansu Fati va reveni în formă", susținea TV3.

Time to say goodbye
EDITORIAL
Time to say goodbye

Cifre dezastruoase pentru Ronald Koeman la Barcelona

Doar 14 luni a rezistat tehnicianul olandez pe banca Barcelonei, reușind să câștige un singur trofeu, Cupa Regelui. În mandatul său, formația blaugrana l-a pierdut gratis pe legendarul Leo Messi, care a semnat în această vară cu PSG, după ce Barcelona a ajuns în imposibilitatea de a-i prelungi contractul din cauza problemelor financiare.

Conform specialiștilor de la Opta Jose, Koeman a devenit doar al doilea antrenor al Barcelonei care pierde primele 3 El Clasico. „Recordul” îi aparținea lui Patrick O'Connell (1935 -1940). Olandezul a scris istorie ca jucător, reușind să marcheze în 1992 golul care a adus primul trofeu al Ligii Campionilor în Catalunya, scor 1-0 cu Sampdoria.

Atacat de fani după El Clasico

În week-end, Barcelona a pierdut al patrulea derby consecutiv cu marea rivală Real Madrid, scor 1-2. Sătui de parcursul dezastruos al echipei favorite din actuala stagiune, câteva zeci de suporteri l-au așteptat pe Koeman la finalul meciului pentru a-i plăti câteva „polițe”.

L-au insultat și au lovit cu mâinile și picioarele bolidul pe care-l conducea tehnicianul olandez, cerându-i violent demisia:

Rezumat Rayo Vallecano - Barcelona 1-0

Citește mai multe știri despre Barcelona:

Barcelona, aruncă prosopul! Catalanii pierd și cu Rayo și ocupă un loc rușinos în La Liga
LA LIGA
Barcelona, aruncă prosopul! Catalanii pierd și cu Rayo și ocupă un loc rușinos în La Liga
Supermeci Barcelona - Boca Juniors, în memoria lui Diego Maradona » Când și unde va avea loc
COMPETIȚIE
Supermeci Barcelona - Boca Juniors, în memoria lui Diego Maradona » Când și unde va avea loc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
patratel2019
patratel2019  •  28 Octombrie 2021, 13:32

Trebuia dat afară mai demult! Sau mai bine, nu trebuia numit antrenor la Barca. Koeman este slab antrenor, n-s dovedit mare lucru pe unde a activat .... Se poate urmări.

sempre.per.tutti
sempre.per.tutti  •  28 Octombrie 2021, 12:31

Sa vina Conte, klopp sau Erik ten haag. Mie xavi mi se pare un experiment

steaua1986.
steaua1986.  •  28 Octombrie 2021, 07:34

Sa-l lase in pace pe edy, parca vad ca-l suna laporta. Daca pleaca nu intra fcsb2003 nici in play off.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează