INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

VIDEO Rușii exultă, după meciul internațional disputat azi în ciuda UEFA: „Revenire epică!”

FOTO: Telegram
FOTO: Telegram

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 21:51 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 22:12

Naționala U21 a Rusiei a câștigat un meci amical împotriva reprezentativei similare din Belarus, scor 6-1. A fost prima ieșire din țară de la startul războiului, iar rușii au tratat cu mult fast momentul.

În ziua în care Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia, reprezentativa U21 s-a deplasat pentru primul meci amical de la începutul războiului din Ucraina. Adversară a fost Belarus U21, într-o partidă disputată pe arena Haradski din Borisov. Totul în ciuda celor de la UEFA, care ieri au menținut decizia suspendării rușilor din toate competițiile internaționale! 

Rusia U21 sfidează interdicția UEFA: jubilează după amicalul cu „prietenii” bieloruși

Pe stadion au fost prezenți doar câteva sute de fani. Federațiile celor două țări nu au transmis live partida. S-au mulțumit să posteze doar clipuri scurte cu momentele importante, cum a fost golul marcat Konstantin Tyukavin în minutul 13.

S-a încheiat 6-1, iar presa din Rusia a jubilat. Sport-Express, unul dintre cele mai accesate site-uri, a deschis cu titlul: „Revenirea epică a naționalei de tineret”. Printre laudele aduse selecționerului Mikhail Galaktionov, jurnaliștii au lăudat și organizarea, modul în care a fost efectuată prima deplasare externă de la startul războiului. 

Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului

Președintele federației ucrainene, Andri Pavelko, a anunțat că UEFA interzice Rusiei să participe la tragerea la sorți a preliminariilor CE. N-are voie la turneul final. Comitetul Executiv al forului continental a confirmat hotărârea astăzi.

„Toate echipele rusești sunt suspendate, după decizia UEFA din februarie 2022, confirmată de TAS în iulie 2022. Astfel, Rusia nu este inclusă în tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024”, informează site-ul forului european.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

A semnat cu Bayern, acum își „înțeapă” fosta echipă: „La Juve n-aveam sentimentul ăsta”

Gasperini pe radarul lui Juventus » Max Allegri își află soarta vineri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
istet10
istet10  •  23 Septembrie 2022, 00:51
Postat de sorine pe 22 Septembrie 2022, 08:31

Excluderea rusilor nu inseamna discriminare? Ce are Sportul cu Politica? Contravine politicii de toleranta internationala! Daca echipele rusesti erau alcatuite din negri sau din homosexuali,rusii nu ar fi fost expulzati! Deci ii sfatuiesc pe rusi sa-si alcatuiasca altfel loturile sportive!

Ba daca cata minte poti sa ai.... Nu e ba discriminare. E penalizare.

talpaiadului
talpaiadului  •  22 Septembrie 2022, 21:02
Postat de ideclass pe 22 Septembrie 2022, 13:10

In curand vor juca la Campionatul Mondial: Rusia, Belarus, Coreea de Nord si Eritreea singurele participante... Pe cine intereseaza?

Rusii ar vrea, dar nu cred ca s-ar baga celelalte tari. Coreea de Nord si Belarusul lupta din rasputeri sa se califice la turneele finale organizate de FIFA, nu prea le-ar conveni sa renunte la restul lumii fotbalului doar pentru a-i face Rusiei pe plac.

francescoli1974
francescoli1974  •  22 Septembrie 2022, 16:09
Postat de ideclass pe 22 Septembrie 2022, 13:10

In curand vor juca la Campionatul Mondial: Rusia, Belarus, Coreea de Nord si Eritreea singurele participante... Pe cine intereseaza?

Plus Siria,Myanmar ,Yemen ,Somalia și Iran.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează