INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

CCA mai are mult de învățat! Nemții au rezolvat cel mai mare scandal de arbitraj în doar 24 de ore!

Foto: Imago +13   FOTO
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 06 decembrie 2021 10:38 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 12:11

După ce arbitrul Felix Zwayer și-a explicat în direct, la Bundesliga TV, deciziile contestate vehement de jucătorii Borussiei Dortmund la 2-3 cu Bayern Munchen, dr. Jochen Drees, șeful său, a ieșit cu un interviu pe site-ul Federației.

Scandalul izbucnit pe marginea deciziilor de arbitraj luate în fazele-cheie ale derby-ului Borussia Dortmund - Bayern 2-3 a fost stins în mai puțin de 24 de ore de Federația germană (DFB). 

Altfel decât UEFA, imediat după fluierul final, DFB i-a permis „centralului” Felix Zwayer să explice, cu subiect și predicat, la Bundesliga TV, de ce n-a dat penalty în minutul 53, la intervenția în careu a munchenezului Lucas Hernandez asupra lui Marco Reus. Și de ce, tot la scorul de 2-2, după consultarea VAR, a arătat punctul de la 11 metri la hențul comis în careu de fundașul Borussiei, Mats Hummels (73). 

Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”
DORTMUND - BAYERN 2-3
Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”

Managerul VAR din Germania: „Fusese ofsaid în prealabil”

Apoi, pentru o și mai bună înțelegere a deciziilor de către suporteri, DFB a publicat și un interviu cu Dr. Jochen Drees, managerul proiectului VAR în Bundesliga și membru al conducerii sportive a diviziei „arbitrilor de elită”. 

Acesta a punctat că, la faza în urma căreia Reus a solicitat penalty, după ce a fost doborât la pământ de Lucas Hernandez, „informațiile din imagini nu diferă de percepția arbitrului, este pur și simplu o chestiune de evaluare pe care arbitrul trebuie să o facă pe teren. Hernandez și-a împins ușor adversarul, nu există niciun contact la nivelul picioarelor”. Altfel spus, Zwayer a procedat corect. 

Mai mult, Drees a venit și cu un element nou, ce anulează practic orice altă discuție: „Anterior duelului dintre Hernandez și Reus, Haaland fusese în ofsaid cu un deget de la picior. Dacă Zwayer acorda penalty, acesta ar fi fost anulat de VAR din cauza poziției de afară din joc în care se afla Haaland.” 

Și la hențul în careu comis de Mats Hummels, soldat cu penalty-ul ce a decis practic Der Klassiker, Drees susține decizia „centralului”: „Poziția mâinii lui Hummels nu poate fi clasificată drept naturală. Arbitrul nu a avut o percepție completă asupra momentului, așa că recomandarea pentru o revizuire VAR este de înțeles. Iar lovitura de la 11 metri a fost corect acordată.” 

UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile
BUNDESLIGA
UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile

Epilog la scandalul de arbitraj din Bayern - Dortmund 2-3

În urma explicațiilor primite, Hummels a ieșit public și a luat asupra sa vina pentru eșecul suferit de Borussia. Iar coechipierul său, Haaland, care catalogase arbitrajul drept „un scandal”, numindu-l „arogant” pe Zwayer, a publicat pe Twitter un mesaj în care admite că „n-a fost ziua noastră”. 

În schimb, Jude Bellingham trebuie să răspundă acum, inclusiv penal, pentru trimiterile făcute la trecutul tulbure al arbitrului de sâmbătă: „A mai trântit meciuri și altădată, la ce vă așteptați?”. Kicker susține că, în plan sportiv, cel puțin, mijlocașul Borussiei „va fi sigur amendat și e posibil să fie suspendat.”

Cum a explicat arbitrul Felix Zwayer:

La duelul dintre Hernandez și Reus, eu am văzut un contact în partea superioară a corpului. Am decis împotriva unui penalty pentru că am adoptat o manieră generoasă. Celor de la VAR le-am cerut să verifice dacă a mai existat vreun contact pe care eu nu l-am sesizat. Răspunsul a fost «nu» și de aceea n-am mai revăzut faza pe monitor

La Hummels am surprins contactul braț-minge, însă nu mi-a fost clară poziția brațului. I-am comunicat asta asistentului VAR, a analizat faza și mi-a spus că Hummels și-a întins brațul departe de corp, într-o poziție nefirească și a respins clar mingea cu cotul. Apoi am revăzut și eu faza, pe monitor, și am decis să acord penalty

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Adrian Mutu, din ce în ce mai aproape să revină pe bancă » Surprins pe stadionul echipei cu care negociază

Debut cu victorie pentru Ralf Rangnick la Manchester United: gol superb al lui Fred!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
482761529217904
Costel Ivascu  •  07 Decembrie 2021, 09:29

La nemți se poate demonstra adevărul în 24 de ore, iar la noi lăsăm pe Naum și Craciunescu să inflameze adevărul.

4don
4don  •  06 Decembrie 2021, 22:38

A fost penalty…și roboții mai ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1ianuarie
1ianuarie  •  06 Decembrie 2021, 18:03

Când se vorbește de arbitraj,românii trebuie să tacă! TOȚI.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează