INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Scandal în Italia! Boicotează meciul din respect!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2018 11:01

Fanii Sampdoriei protestează contra deciziei ca restanța cu Fiorentina să se joace miercuri, la ora locală 17:00, când traficul va fi infernal, din cauza deschiderii școlilor și a unui Salon Nautic în oraș.

Sampdoria nu va fi susținută de galerie la meciul cu Fiorentina, de miercuri. Peluza ultrașilor și o bună parte din stadionul "Luigi Ferraris" vor rămâne goale, ca o măsură de protest a tifosilor blucerchiati contra deciziei Ligii de a programa restanța din prima etapă la ora 17:00, considerată total nepotrivită.

Printr-un comunicat oficial, grupurile organizate de fani i-au invitat pe toți susținătorii echipei lui Giampaolo să boicoteze partida.

"Cum vor ajunge 20.000 de fani?"

"Jocul a fost amânat tocmai în semn de respect față de toți cei implicați în tragedia provocată de prăbușirea Podului Morandi, morți, oameni rămași fără case și întregul oraș. De la acea zi tragică, Genova trăiește sub presiune, încercând să se ridice, să depășească unul din cele mai grele momente ale istoriei recente.

Cine a ales ora și ziua știe ce se întâmplă aici, că școlile se vor redeschide luni? Și ce impact va fi asupra dinamicii traficului, mai ales că orașul va fi aglomerat de tirurile ce vor transporta ambarcațiunile pentru Salonul Nautic care va începe joi? Cum se va deplasa o masă de 20.000 de persoane spre stadion?", se revoltă suporterii. 

"E inutil să ne exprimăm solidaritatea, să ținem minute de reculegere, tricouri comemorative și să aruncăm vorbe dacă nu facem gesturi concrete. Boicotul e unicul mod în care ne putem opune dictaturii televiziunii" Fanii organizați ai Sampdoriei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează