INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Se mută pe bancă: Anelka a devenit şi antrenor la Shanghai Shenshua

Shanghai Shenshua e a 10-a echipă din cariera lui Nicolas Anelka (foto: Reuters)
Shanghai Shenshua e a 10-a echipă din cariera lui Nicolas Anelka (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 aprilie 2012 11:01

Nicolas Anelka antrenor, aceasta a fost una dintre glumele de 1 aprilie apărute în Franţa. Ei bine, gluma a devenit realitate. Atacantul francez chiar trece pe bancă la actuala sa echipă, Shanghai Shenshua.

Cum s-a ajuns aici? Echipa chineză a început slab cammpionatul. În primele 5 etape nu a întregistrat decît o victorie, completată de două remize şi două eşecuri. Aşa a ajuns pe locul 11 din 16 formaţii, cu 5 puncte şi golaveraj negativ, 5-6.

Rezultatele sub aşteptări au determinat şefii clubului să pună de o revoluţie. Nu a plătit antrenorul, Jean Tigana, ci secunzii săi, toţi trei concediaţi fără menajamente. Iar în locul lor l-au instalat pe Anelka, antrenor-jucător, dar cu prerogative majore: are aproape aceleaşi atribuţii şi aceleaşi puteri precum ”principalul”.

Pentru mass-media din China, acesta nu este decît un prim pas. Următorul va fi demiterea lui Tigana, în cazul în care efectele măsurilor luate se lasă aşteptate, Shenshua urmînd să fie pregătită apoi doar de Nicolas, cel ce a semnat două din cele 5 reuşite ale echipei în campionat.

Anelka (33 de ani) a păsăsit-o în decembrie pe Chelsea pentru a veni la Shanghai într-un contract pe două sezoane. Cîştigul său stagional se ridică la aproximativ 12 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează