INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Șefii UEFA iau în calcul și varianta ca România să nu se califice

Articol de - Publicat duminica, 01 decembrie 2019 14:14

Giorgio Marchetti, directorul de competiții al UEFA, spune că „nu ne sperie varianta să avem cinci țări fără națională la turneul final. Ținta acestui Euro oricum va fi atinsă”.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Michel Platini a avut această idee, un Euro pe întreg continentul, organizat în 12 orașe din 12 țări, dar nu se aștepta ca toate gazdele să și joace vara viitoare. 

Pentru Azerbaidjan, ar fi fost dificil chiar și cu ajutorul Ligii Națiunilor. UEFA ar fi vrut să aibă 11, o echipă completă pentru un turneu final unic. Primul și ultimul în acest sistem.

Sigur, nu vor fi nici 11. E imposibil. România sau Ungaria va avea doar spectatori în iunie 2020. Pentru că ambele joacă în barajul „A" Nations League. Una singură câștigă și participă la Euro. Nu ar fi exclus însă ca niciuna să nu se califice, dacă pierd semifinalele. 

„Pentru atmosferă, ar fi fost perfect"

Ar fi încă două. Și, dacă nici Irlanda și Scoția nu prind ultimele bilete la marea competiție, UEFA va avea un Euro fără cinci naționale-gazdă!

Întrebat cum privește un asemenea scenariu, la conferința de la Radisson Blu, Giorgio Marchetti, directorul de competiții UEFA, cel care dirijează întotdeauna tragerile la sorți, a răspuns: „Ar fi fost perfect ca toate gazdele să aibă selecționatele lor la Euro. Pentru atmosferă, pentru acele țări, pentru România, că tot suntem aici acum. Dar, cum ați observat, Azerbaidjan nu va juca la Euro. Și, într-adevăr, există posibilitatea ca România, Ungaria, Irlanda și Scoția să nu fie nici ele. Nu ne sperie însă această variantă", a declarat Marchetti, completând ideea: „Scopul unui Euro itinerant a fost să proiectăm fotbalul pe tot continentul, pentru că este un fenomen global, ce aparține tuturor fanilor. Această țintă va fi atinsă oricum". 

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 » Ce grupă ar putea avea România + Dueluri de foc în grupa F, între Franța, Germania și Portugalia!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
1000833093403035
Bolon Yokte  •  01 Decembrie 2019, 16:04

Cea mai realista evaluare spune ca România nu are nici o șansă de calificare...Cei de la UEFA vad si ei realitatea..

chromophobia
chromophobia  •  01 Decembrie 2019, 15:09

Fotbalul este al vostru,mafiotilor.Ii lasati pe bogatasii Europei in prim' plan,le mai dati si voi o groaza de bani si echipe ca Lazio,West Ham iau la misto Europa League jucand cu a 3-a echipa si tot va iau peste 15 mil.€.Daca termina in camp.pe primelele locuri,iau mult mai mult de la ai lor.Fotbalul e al vostru,noi il mai privim.Abia a venit decembrie si CFR a jucat mai mult decat un campionat de-al Angliei.Si astia din Vest sunt inca odihniti,abia joaca de 2 luni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează