INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Selecționerul Franței e convins după ce a câștigat titlul mondial: "Joc urât? Literatură" » Contre cu o legendă, fost coechipier: "Nu-l salut dacă îl voi vedea"

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2018 13:40

Didier Deschamps face abstracție de criticii estetici ai jocului cu care Franța a cucerit al doilea titlu mondial. Selecționerul "cocoșilor" a mărturisit că era convins că les Bleus vor deveni campioni ai planetei.

"Am știut cu puțin mai înainte. Era scris, acesta ne-a fost destinul. S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Nimic nu e mai important decât un trofeu mondial. Sunt foarte mândru", a spus DD, în înterviul pentru Le Parisien.

"Joc urât? Literatură"

Antrenorul a reafirmat că finala pierdută la Euro l-a motivat mai tare: "În 2016 am lăsat să ne scape o ocazie incredibilă. Chiar dacă am resimțit un recul, experiența ne-a folosit, am putut aborda altfel acest Mondial. Nu e nimeni mai presus de echipa națională. A fost urât jocul nostru în Rusia? Este doar literatură. Campioana e mereu cea mai bună echipă, foarte simplu. Am jucat la cel mai înalt nivel în privința adversarilor întâlniți".

"Calitatea jucătorilor a făcut diferența"

Deschamps a explicat că succesul "a fost meritat și datorat calității jucătorilor. Acest turneu a fost diferit, am înțeles din start. Nu s-au impus echipele cu posesie mare. Ca să îl citez pe secundul meu, Guy Stéphan, aș zice că echipa noastră a fost chirurgicală. Am făcut rău adversarilor".

Și apropo de adversari, DD nu l-a uitat pe Dugarry, care i-a reproșat neconvocarea lui Benzema: "Poate spune ce vrea la emisiunea lui la radio. Am trăit lucruri împreună și l-am văzut și într-o stare de spirit mai bună. Nu-l salut pe Duga dacă-l voi întâlni".

355.000 €e bonusul încasat de fiecare jucător al Franței pentru titlul mondial. Federația a alocat 30% din cele 32 de milioane virate de FIFA pentru premierea campionilor, inclusiv cei 4 din stafful tehnic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
771545396317549
Eugen Iustin  •  20 Iulie 2018, 17:29

Franta a meritat titlul dar nu isi va aminti nimeni nimic legat de aceasta echipa. Nu a adus nimic nou, a propus un fotbal cinic si speculativ, sarac si lipsit de fantezie.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  20 Iulie 2018, 16:07

Invingatorul are INTOTDEAUNA dreptate si culege toti laurii victoriei! Sa moara de ciuda toti dusmanii lui! Bravo, Didier!

aaa_popescu.ion
aaa_popescu.ion  •  20 Iulie 2018, 15:10

S-a discutat aprins despre cit de franceza ( galica ) este echipa Frantei ... au sarit imediat multi sa afirme multiculturalitatea si amestecul benefic de rase si culori ... Ei bine , Benzema e un exemplu de cit de pe invers se citeste totul... acest baiat mindru si demn de originile sale magrebiene a fost lasat instantaneu la vatra, desi e mult peste Giroud. Imaginati'va daca la noi se intimpla asa ceva :: un maghiar , sa zicem , care se simte exact ce este, dar ar juca pentru Romania si e scos in afara lotului pentru ca se simte maghiar !!!! Cit ar urla presa " romaneasca " , acuzind de toate extremismele si punind la zid " vinovatii " ?! Franta in schimb nu are nici o problema, ba chiar ii mai cauta lui Benzema si alte bube, ca un alibi pentru o definitiva marginalizare !!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close