INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Șocanta Africa! Mane a leșinat pe teren, apoi a marcat golul decisiv și a ajuns la spital direct de la stadion: „Se învârtea totul în jurul lui”

Ciocnirea dintre Sadio Mane și Vozinha
Ciocnirea dintre Sadio Mane și Vozinha

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 09:27 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 09:47

Sadio Mane, 29 de ani, starul Senegalului a fost lăsat să joace încă 10 minute după ce și-a pierdut cunoștința în urma unei ciocniri violente cu portarul advers. A dat un mesaj de pe patul de spital: „Mulțumită lui Dumnezeu, totul e bine”. Senegal a învins Insulele Capului Verde cu 2-0 și s-a calificat în „sferturile” CAN.

Se putea termina mult mai rău pentru Sadio Mané, marți seară, la Bafoussam. Văzând live meciul din „optimile” Cupei Africii, la 5.500 km distanță, Jürgen Klopp, managerul lui Liverpool, și-a făcut griji pentru viața jucătorului său.

Sadio Mane avea ochii dați peste cap și mâinile îi atârnau inerte

În minutul 53, starul Senegalului a sprintat spre poarta adversă, după degajarea lui Édouard Mendy. Vozinha, goalkeeperul Insulelor Capului Verde, a ieșit la blocaj, dar Mané a fost mai rapid. Și-a împins mingea în față, o clipă înainte ca Vozinha să intre în el cu toată forța. Ciocnire aeriană, cap în cap, de o violență extremă.

Din impact, Mané a fost aruncat în careu, lovind pământul cu capul. Câteva secunde, și-a pierdut cunoștința. Avea ochii dați peste cap și mâinile îi atârnau inerte. Portarul era prăbușit pe burtă, în iarbă. Amândoi suferiseră comoții cerebrale.

Vozinha s-a ridicat, însă nu putea sta în picioare. Se clătina, era groggy. Coechipierii l-au așezat din nou pe gazon. A fost trimis la vestiare, eliminat.

Mané și-a revenit și el. Uluitor, după ce i-a pus gheață la ceafă, doctorul „leilor din Teranga” i-a permis să joace în continuare, nerespectând protocolul medical în asemenea situații: Sadio ar fi trebuit înlocuit imediat.

„Lui Sadio i s-a făcut rău. Se învârtea totul în jurul lui”

Chiar și așa, atacantul lui Liverpool a mai avut o ocazie mare, apoi a deschis scorul. Un șut superb, de la 15 metri, aproape de colțul careului mare. Bară-gol, la vinclu. 1-0 (63). Nu a mai rezistat. 

După ce VAR a confirmat reușita, patru minute mai târziu, Mané s-a așezat în iarbă, în cercul de la mijlocul terenului, se ținea cu mâinile de cap. Nu mai putea juca. Doctorul a pătruns iar pe teren și, în sfârșit, a cerut schimbare. Trecuse mai mult de un sfert de oră de la șocul cu Vozinha.

Șocanta Africa! Mane a leșinat pe teren, apoi a marcat golul decisiv și a ajuns la spital direct de la stadion: „Se învârtea totul în jurul lui”

Înainte ca partida să se încheie (2-0, Dieng 90+2), ambii fotbaliști au ajuns la spital. Selecționerul senegalez Aliou Cissé a confirmat că „lui Sadio i s-a făcut rău. Se învârtea totul în jurul lui”.

Sadio Mane: „Senegal vs Insulele Capului Verde și pe teren, și la spital”

Mai târziu, Mané a postat o fotografie, de pe patul de spital. El și Vozinha. Comentând cu umor: „Senegal vs Insulele Capului Verde și pe teren, și la spital”. I-a liniștit pe fani: „Mulțumesc lui Dumnezeu, totul e bine. Vă mulțumesc pentru mesaje”.

Șocanta Africa! Mane a leșinat pe teren, apoi a marcat golul decisiv și a ajuns la spital direct de la stadion: „Se învârtea totul în jurul lui”

Nu se știe încă dacă va mai putea evolua la acest turneu. Următorul meci e pe 30 ianuarie, în „sferturi”. Klopp sigur l-ar vrea acasă, la Liverpool, cât mai curând.

„Nu-mi vine să cred. Era total knock-out!”

Pe rețelele de socializare, cei care au văzut îngrozitoarea coliziune de la Bafoussam au fost surprinși că doctorul Senegalului nu i-a cerut selecționerului Aliou Cissé să-l schimbe imediat pe Mané, lăsându-l pe teren peste 15 minute din acel moment. 

„Nu-mi vine să cred că i s-a permis să continue meciul. Era total knock-out! A fost șocant ce am văzut”, a scris un fan pe Twitter, unul dintre multele mesaje de acest gen.

Citește și alte știri de la Cupa Africii: 

Malawi, naționala lui Mario Marinică, eliminată de la Cupa Africii! Meci cu goluri senzaționale

Atenție, imagini dure! Cel puțin 8 morți și peste 50 de răniți la Cupa Africii: „Cădeau unii peste alții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
10207115741471068
Marius Rus  •  26 Ianuarie 2022, 18:34
Postat de stefdomi pe 26 Ianuarie 2022, 15:40

Ce cunoștința a pierdut Mane? Numele și prenumele, vă rog, sunt foarte curios. Cuvântul corect este CONȘTIENȚĂ, aia se pierde la astfel de șocuri. Cunoștințele rămâne bine mersi acasă sau în tribune sau în minte…

„A-și pierde cunoștința” și „a-și pierde conștiența” sunt așadar similare, apar în limba comună și în limbajul medical deopotrivă. „A-și pierde cunoștința” este însă formularea mai răspândită atunci când e vorba despre un leșin sau acea stare în care omul nu e conștient după un accident. „Conștiența” apre mai mult în „starea de conștiență”. Este discutată la anestezie de exmplu, este stare în care pacientul e capabil să proceseze informații. Prin urmare expresia cea mai răspândită și menșionată este a-și pierde cunoștința!

stefdomi
stefdomi  •  26 Ianuarie 2022, 15:40

Ce cunoștința a pierdut Mane? Numele și prenumele, vă rog, sunt foarte curios. Cuvântul corect este CONȘTIENȚĂ, aia se pierde la astfel de șocuri. Cunoștințele rămâne bine mersi acasă sau în tribune sau în minte…

rilu
rilu  •  26 Ianuarie 2022, 11:18

Damnnn face plant!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează