INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

SPECIAL GSP Degringoladă la Bayern Munchen! Lewandowski a ajuns la amenințări cu conducerea, Ancelotti vrea să dezerteze pentru bani, iar gloriile atacă toți jucătorii!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 09:26

Robert Lewandowski, 29 de ani, a stârnit un conflict de proporții la bavarezi cu un interviu în Der Spiegel în care le spune, voalat, ”investiți dacă vreți să rămân”.

Nicolae Stanciu și Alex Chipciu au o șansă unică să puncteze marți, cu Anderlecht, la Munchen, împotriva lui Bayern. În timp ce echipa lor dă semne de revenire în campionat, 3-2 cu Lokeren, bavarezii au suferit un șoc la Hoffenheim (0-2) și au de rezolvat un mare conflict intern.

Într-un interviu acordat revistei Der Spiegel, Robert Lewandowski, din nou Lewandowski, le-a sugerat șefilor clubului "să fie mai creativi. Să riște mai mult pe piața transferurilor, dacă vor să atragă în continuare jucători de top. Până acum n-au investit mai mult de 40 de milioane de euro într-un fotbalist, o sumă medie la nivel internațional. Fotbalul e capitalism pur, toți vor să câștige bani".

Asta de bine ce președintele Uli Honess tocmai declarase că "Bayern nu se va lăsa atrasă în nebunia ultimelor luni de pe piața transferurilor. Achiziții de peste o sută de milioane de euro, gen Neymar sau Mbappe, nu sunt pentru noi".

"Descotorosiți-vă de el!"

Și de parcă nu era de ajuns, atacantul polonez le-a atras atenția conducătorilor că astăzi, "dacă un jucător intenționează cu adevărat să părăsească clubul, el își va impune în final voința". Afirmații pe care tabloidul Bild le vede ca pe niște "alibiuri pe care Lewandowski și le crează pentru a-și pregăti plecarea în cazul unui eșec: «Investiți, ca să rămânem sus. Altfel, vă las»". Fostă vedetă a lui Bayern, acum analist TV, Stefan Effenberg a reacționat dur și i-a cerut lui Honess "să se descotorosească de astfel de jucători. Ce a spus Lewandowski e și o jignire la adresa actualilor coechipieri, cărora, în opinia lui, le lipsește calitatea pentru a câștiga o competiție de talia Ligii Campionilor".

Amenințări pentru Lewandowski

Dacă Honess a preferat să nu ia poziție, deocamdată, colegul Karl-Heinz Rummenigge, directorul executiv al bavarzilor, n-a mai rezistat. Și i-a pus în vedere polonezului că a depășit orice limită, amenințându-l în Bild: "Cine aduce critici clubului în spațiul public are de-a face cu mine!".

Lahm, fostul căpitan al echipei, retras recent din activitate, a simțit-o acum câțiva ani pe pielea lui. Tot în urma unor afirmații incendiare, în care punea sub semnul întrebării politica clubului, a fost amendat cu 50.000 de euro. 

15.000.000 €anual e salariul lui Lewandowski la Munchen. Are contract până-n 2021

"Ancelotti n-a făcut nimic bun"

Și viitorul antrenorului Carlo Ancelotti pe banca bavarezilor e pus sub semnul întrebării la Munchen. Fostul internațional Paul Breitner, ambasadorul clubului până în iulie, a afirmat că italianul "n-a îmbunătățit cu nimic jocul lui Bayern. Dimpotrivă. Sub comanda lui, echipa a făcut un pas înapoi.

Iar jucători ca Thomas Muller sunt derutați, fiindcă sunt folosiți pe alte poziții și nu știu exac ce vrea de la ei". Totodată, Mario Basler, fost jucător al bavarezilor, a aflat că Ancelotti și-ar pregăti plecarea de la Munchen: "Am auzit că ar fi semnat un precontract în China". 

"Robert ar putea fi trimis și în tribună. Știm cum să aducem un jucător cu picioarele pe pământ" Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern, în Bild 

"Lewandowski să țină cont că în contractul cu Bayern n-are clauză de reziliere, ca Neymar!" Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
thisuserisreal
thisuserisreal  •  11 Septembrie 2017, 16:43

Bayern are nevoie de un antrenor german, care intelege bine spiritul bavarez si filozofia de fotbal germana. Dupa Jupp Heynckes, nici Guardiola si nici Ancelotti nu au mai reusit dominatia in CL. Iar jucatori buni au avut tot (si au), insa filozofia de joc nu este specifica Bayern.

ray51
ray51  •  11 Septembrie 2017, 14:47

CUI PRODEST? Cui foloseste aceasta dezinformare? S-or gasi indivizi care sa parieze SUME pe Anderlecht? De urmarit.

romeverest
romeverest  •  11 Septembrie 2017, 11:44

Dupa cum joaca Anderlecht, marti va fi victima sigura la Munchen !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează