INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

FOTO PSG, chin cu St. Etienne la debutul lui Ramos » Neymar, scos în lacrimi pe targă! + Messi, trei pase de gol

Neymar, accidentat în St. Etienne - PSG +11   FOTO
Neymar, accidentat în St. Etienne - PSG

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 13:23 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 16:16

La primul meci al lui Sergio Ramos la PSG, vicecampioana Franței s-a impus în deplasarea de la St. Etienne, scor 3-1. Spre final, Neymar a ieșit accidentat.

Cu Messi, Di Maria, Neymar și Mbappe titulari, PSG a început mai bine și a introdus mingea în poartă încă din minutul 5, prin Neymar. Golul brazilianului a fost însă anulat la intervenția VAR, pe motiv de ofsaid.

Echipa care a deschis scorul a fost St. Etienne, prin Bouanga, care a înscris la capătul unei combinații superbe a gazdelor. Anulat inițial pe motiv de ofsaid, golul a fost în cele din urmă validat la intervenția video-arbitrajului.

În minutul 45, „centralul” Jerome Brisard a rupt echilibrul numeric prin eliminarea lui Timothee Kolodziejczak, unul dintre stoperii gazdelor, pentru un fault asupra lui Kylian Mbappe. Arbitrul a considerat că fundașul verzilor era în poziție de ultim apărător, astfel că a dictat eliminarea acestuia. Din faza fixă rezultată a venit golul egalizator. Centrare Lionel Messi, finalizare Marquinhos.

Mbappe nici măcar n-a preluat mingea. Nu era o situație clară de gol, Kolodziejczak nu trebuia să fie eliminat. Mai era un fundaș lângă Mbappe, n-aș fi dat niciodată cartonaș roșu. N-a fost un fault violent. Trebuie să fie foarte clară faza când dai cartonaș roșu. 
Ion Crăciunescu despre cartonașul roșu din St. Etienne - PSG, la Fotbal European, la Digi Sport.

+7 FOTO

Neymar accidentat, Messi cu trei pase de gol 

PSG, chin cu St. Etienne la debutul lui Ramos » Neymar, scos în lacrimi pe targă! + Messi, trei pase de gol

În a doua parte, PSG a alergat mult pentru a intra în avantaj. Golul 2 a venit abia în minutul 79 și a fost reușit de Angel Di Maria. Servant a fost tot Lionel Messi, care a făcut o fentă scurtă la marginea careului, apoi l-a lăsat pe conaționalul său liber în careul advers, iar Di Maria nu a iertat.

În minutul 88, Neymar a fost înlocuit cu Dina Ebimbe după ce a călcat strâmb și a început să plângă de durere. Brazilianul a fost scos cu targa de pe teren, o scenă înfiorătoare pentru fanii și staff-ul lui PSG. 

La 3 minute după, Marquinhos a reușit „dubla”, stabilind astfel scorul final, 3-1. Din nou, golul a venit după o centrare a lui Messi! 

Sergio Ramos, la debutul pentru PSG 

A fost primul meci al lui Sergio Ramos la PSG. Fundașul spaniol a fost integralist și, deși nu a primit cartonaș galben, a intrat în mai multe dueluri tari cu adversarii, avîând mai multe intervenții la limită.

PSG, chin cu St. Etienne la debutul lui Ramos » Neymar, scos în lacrimi pe targă! + Messi, trei pase de gol
Sergio Ramos, în St. Etienne - PSG

FINAL » St. Etienne - PSG 1-3

  • Au marcat: Bouanga 23 / Marquinhos 45+2, 90+1; Di Maria 79 
  • *Timothee Kolodziejczak, fundașuș gazdelor, a fost eliminat în minutul 44.

Clasamentul din Ligue 1: PSG, lider detașat

St. Etienne - PSG, echipe de start

St. Etienne: Green - Sissoko, Nade, Kolodziejczak, Macon, Trauco - Camara, Aouchiche, Boudebouz, Bouanga - Khazri 
Rezerve: Fall, Diousse, Krasso, Moukoudi, Ramirez, Sou, Youssouf 
Antrenor: Claude Puel

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Ramos, Bernat - Danilo, Gueye - Messi - Di Maria, Mbappe, Neymar 
Rezerve: Rico, Kimpembe, Dagba, Nuno Mendes, Kehrer, Dina Ebimbe, Simons, Rafinha, Paredes 
Antrenor: Mauricio Pochettino

PSG este liderul campionatului din Franța, cu 40 de puncte acumulate în 15 etape (13 victorii, un egal și un eșec). St. Etienne este pe locul 19, primul direct retrogradabil, cu doar 12 puncte, dar o formă recentă bună înaintea acestui meci, cu două victorii, 1-0 cu Troyes și 3-2 cu Clermont.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Valentin Mihăilă s-a accidentat din nou! Ratează primul meci sub comanda noului antrenor

Alexandru Cicâldău, scos de Fatih Terim din primul „11” al Galatei pentru meciul cu Marius Șumudică » Decizia în cazul lui Moruțan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  28 Noiembrie 2021, 21:44

P$G trebuie desfiintata urgent si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Noiembrie 2021, 16:36

Parerea mea e ca accidentarea lui Neymar poate aduce mai mult bine decat rau la echipa. Neymar a fost in ultimul timp o piatra de moara in jocul PSG-ului. E suficient Messi care nu face faza defensiva, dar macar poate destabiliza apararile adverse prin pase luminoase si un-doiuri cu Mbappe, Neymar este deja prea mult. Daca Ramos intra bine in jocul echipei si se stabilizeaza apararea, PSG poate deveni o echipa competitiva si la nivel de Champions League. Oricum, Pochettino trebuie sa plece cat mai repede, PSG este o palarie prea mare pentru el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează