INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Strigător la cer » Federația din Brazilia a lăsat 4 fotbaliști infectați cu coronavirus să joace

O echipă din Brazilia a folosit 4 jucători bolnavi de COVID-19. foto: Guliver/Getty Images
O echipă din Brazilia a folosit 4 jucători bolnavi de COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 13 august 2020 10:38 / Actualizat joi, 13 august 2020 11:33

Deși avea 4 fotbaliști infectați cu COVID-19, Atlético Goianiense a primit permisiunea federației să joace, care a considerat că fotbaliștii infectați nu mai erau contagioși după 10 zile de izolare. Și echipa din Goiânia a învins-o pe campioană cu 3-0!

Pare incredibil ce s-a întâmplat în Brazilia. Atlético Goianiense a folosit miercuri seară patru jucători (numele lor nu au fost dezvăluite) bolnavi de coronavirus la 3-0 cu Flamengo! Toți au ieșit pozitivi la COVID-19, dar federația (CBF) a acceptat cererea clubului din Goiânia, susținând că fotbaliștii se află în etapa finală a infecției și nu mai erau contagioși după zece zile de izolare.

Explicația dată de Jorge Pagura, președintele comisiei medicale a CBF pentru O Globo: „Am luat această decizie respectând recomandarea Centrului American pentru Control și Prevenirea Bolilor, aprobată de Organizația Mondială a Sănătății, care spune că după un test PCR pozitiv este suficientă izolarea de zece zile”. 

Primul meci al lui Atlético, împotriva lui FC São Paulo, a fost amânat, după ce s-a descoperit că zece jucători ai roș-negrilor erau infectați.

Flamengo, două eșecuri în două etape 

Probleme mari pentru Flamengo. Campioana Braziliei, cu un nou antrenor, Domènec Torrent (fostul secund al lui Pep Guardiola), cel care l-a înlocuit pe Jorge Jesus, întors la Benfica, a început foarte slab acest sezon. A pierdut în primele două etape: 0-1 cu Atlético Mineiro și 0-3 cu Atlético Goianiense.

„Poți să vii, Liverpool!”

 După ce a zdrobit-o pe Flamengo, câștigătoarea Copei Libertadores și finalista Mondialului Cluburilor, cei de la Atlético Goianiense au postat un mesaj provocator: „Poți să vii, Liverpool!”. Campioana Angliei o învinsese pe Flamengo la limită, 1-0 după prelungiri.

VIDEO Basarab Panduru: „Am avut două oferte din Brazilia, de la Fluminense și Internacional Porto Alegre”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Neymar e regele! Gestul de mare campion făcut de brazilian și o declarație uluitoare a președintelui lui PSG

VIDEO + FOTO Ianis Hagi, integralist într-o nouă demonstrație de forță a lui Rangers! Start perfect de sezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
robotzel
robotzel  •  13 August 2020, 12:55

ce este atat de strigator la cer? Dupa 10 zile sunt externati si pacientii din Romania si nu li se mai impune carantina. eu chiar nu va inteleg. sau doar noi avem voie la asa ceva?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează