INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Sumă fabuloasă cheltuită în Premier League » Englezii sunt lideri autoritari la capitolul transferuri

Articol de GSP - Publicat joi, 01 septembrie 2016 17:11

Transferurile din perioada de vară au făcut din Premier League lider absolut peste campionatele lumii în ceea ce privește banii investiți în jucători.

Aproape un miliard de lire sterline s-au plătit pentru jucători în această vară, lider absolut fiind Manchester City, care a cheltui nu mai puțin de 169,05 de milioane de lire sterline.

Pe locul doi la acest capitol e Manchester United, cu 141,05 milioane de lire sterline, iar podiumul e completat de Chelsea, cu 93,40 de milioane de euro. La polul opus sunt Everton, Liverpool și Southampton, care au ieșit pe plus.

premier league

Manchester United a înregistrat un record mondial în transferuri, după aducerea francezului Paul Pogba de la Juventus pentru aproximativ 105 milioane de euro.

Topul celor mai scumpe zece achiziţii este completat de către John Stones (de la Everton la Manchester City, pentru 56 de milioane de euro), Leroy Sane (de la Schalke 04 la Manchester City, pentru aproximativ 43 de milioane de euro), Granit Xhaka (de la Borussia Monchengladbach la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro), Shkodran Mustafi (de la Valencia la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro), David Luiz (de la PSG la Chelsea, 40 de milioane de euro), Sadio Mane (de la Southampton la Liverpool, 40 de milioane de euro), Michy Batshuayi (de la Marseille la Chelsea, 39 de milioane de euro), Moussa Sissoko (de la Newcastle la Tottenham, 35 de milioane de euro), N'golo Kante (de la Leicester la Chelsea, 35 de milioane de euro).

După Premier League, pe locul doi în privința cheltuielilor pentru transferuri este Serie A, cu 697 de milioane de euro, urmată de Bundesliga, cu 543 de milioane de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ottobraun
ottobraun  •  01 Septembrie 2016, 20:00

fcsb pe ce loc e?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează