INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

LIVERPOOL - CHELSEA 2-2, 5-4 după penalty! Trupa lui Klopp a câștigat a 4-a Supercupă a Europei din palmares

liverpool +9   FOTO
liverpool

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 22:00

Supercupa Europei: Liverpool-Chelsea 2-2, 5-4 după penalty-uri. 

Liverpool a cucerit aseară la penaltyuri a patra Supercupă. Adrián, înlocuitorul lui Alisson, a apărat ultima lovitură, devenind eroul lui Klopp. 

Dacă ambele finale europene sunt sută la sută Premier League, cum ar putea fi Supercupa? O premieră, cu două echipe engleze, și o altă premieră la Istanbul, mai importantă.

Frappart: de la Ligue 2 la Supercupă

La centru este Stéphanie Frappart, 35 de ani, prima femeie care arbitrează un meci continental masculin de o asemenea magnitudine. Vineri, condusese Guingamp - Orléans, în liga a doua franceză. Acum, e pe arena lui Beșiktaș, la o partidă care te solicită la maximum. Mai tensionată, jucată într-un alt ritm decât finala Mondialului feminin, SUA - Olanda (2-0), pe care a supervizat-o pe 7 iulie.

„Mă port frumos. Altfel se supără mama”


Dar Jürgen Klopp, incandescentul manager al lui Liverpool, o ajută. A promis de la conferință: „Mă voi purta frumos. Altfel, se supără mama pe mine”. Neamțul nu mai e ca un vulcan, iar Frank Lampard e și mai liniștit. Până la un punct, când izbucnesc amândoi. Arbitrajul n-a fost perfect.

O repriză albastră. Kanté dă siguranță


Liverpool, câștigătoarea Ligii, vine după un 4-1 fără griji cu Norwich. Klopp n-a schimbat nimic în vară, deși ar fi putut să o facă. Ar fi avut și bani. La Chelsea, Lampard ar fi vrut să se implice în mercato, dar are interdicție la transferuri. Și 0-4 de duminică, pe terenul lui Man. United, i-a cam scuturat pe albaștri. Apărarea a fost total depășită.

Martin Keown, fost stoper la Arsenal, scria ieri în Daily Mail: "Christensen și Zouma se roagă ca micuțul Kanté să fie refăcut și să joace". Iar Kanté e titular. Cu el, diferența e mare. 

Chelsea e mai sigură în defensivă și, având această liniște, se poate concentra la atac. Pasele se leagă, Pedro dă vitalitate și lovește bara, Pulisici accelerează, creând constant pericol, și Giroud deschide scorul. 0-1 (36). E chiar 0-2 patru minute mai târziu. Tot Pulisici, însă e ofsaid. Gol anulat.

Intră Firmino, Liverpool înscrie

Fără Firmino, ținut rezervă la start, The Reds nu au aceeași putere. Tripletei SFM îi lipsește un element important. Salah are o ocazie mare (16), însă atât. Nu impresionează.

La pauză, Klopp decide să-l cheme pe Firmino, care schimbă jocul imediat. La prima atingere, provoacă golul lui Mané: 1-1 (48). Și Liverpool are un sfert de oră de asediu, caracteristic. Totuși, nu mai înscrie. Chelsea are timp să se așeze din nou. Să respire.

Până în minutul 75, când Salah și Van Dijk sunt aproape de gol la aceeași fază. Kepa salvează de două ori, la șutul olandezului respingând în bară.

LIVERPOOL - CHELSEA 2-2, 5-4 după penalty! Trupa lui Klopp a câștigat a 4-a Supercupă a Europei din palmares

11 șuturi pe poartă(20 în total) a avut aseară Liverpool; Chelsea, doar șase (20)

Penalty sau simulare? A doua variantă

Cum nimeni nu mai scutură plasa, se intră în prelungiri. Unde cuplul Firmino - Mané punctează din nou. Primul, assist, al doilea, gol. 2-1 (95). Dar avantajul nu ține mult, pentru că Frappart îi oferă lui Chelsea penaltyul egalării. 

Nici la reluare nu se vede dacă excelentul Adrián, înlocuitorul lui Alisson, îl atinge pe Abraham. Mai degrabă, nu. Albastrul pare că simulează. Numai că arbitrul și VAR-ul mențin acest 11 metri. Transformat de Jorginho. 2-2 (101).

83 la sutăa fost acuratețea paselor lui Chelsea (530 corecte din 641); Liverpool, tot 83 la sută (599 din 723)

Abraham a ratat unica lovitură la 11 metri

Și Supercupa se încheie cu loviturile de pedeapsă. Punctul culminant. Cine rezistă? Cine cedează? Chelsea a cedat. La ultimul penalty, Abraham a tras prost și Adrián a respins cu piciorul. După 14 ani, Liverpool se întoarce la Istanbul și mai cucerește un trofeu. A patra Supercupă a Europei.

+5 FOTO

LIVERPOOL - CHELSEA 2-2, 5-4 la penaltyuri

(Mané 48, 95 - Giroud 36, Jorginho 101 penalty)

Au transformat: Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold, Salah - Jorginho, Barkley, Mount, Emerson
A ratat: Abraham

Echipele de start:

LIVERPOOL: Adrián - J. Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (90 Alexander-Arnold) - Henderson, Fabinho, Milner (64 Wijnaldum) - Salah, Mané (103 Origi), Chamberlain (46 Firmino). Antr. J. Klopp

CHELSEA: Kepa - Azpilicueta, Christensen (84 Tomori), Zouma, Emerson - Jorginho, Kanté, Kovačici (101 Barkley) - Pedro, Giroud (74 Abraham), Pulisici (74 Mount). Antr. F. Lampard
A arbitrat Stéphanie Frappart (Franța)

VEZI ȘI:

Ne așteaptă o „dublă” de foc » Totul despre Slavia Praga, singura echipă care mai stă în calea lui CFR în drumul spre grupele Champions League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
novacbabba
novacbabba  •  15 August 2019, 12:39
Postat de cpt.ahab pe 15 August 2019, 08:19

Mai întâi învață limba română, după aceea poți să ieși la dat din plisc. Nu mă miră că nu pricepi nimic din ceea ce te înconjoară, nevoit fiind să gândească gazetele și tv-ul în locul tău. Prin înmulțirea celor ca tine, lumea se duce de râpă.

Asa-i ca, daca, am folosit virgula sa intercalez o apozitie(nu iti bate capul ce e aia, e prea mult pentru tine) ti-am dat sah-mat? Nu gindeste nimeni pentru mine, dar nu cred ca daca o femeie arbitreaza un meci de fotbal e vina progresistilor, homosexualilor, martienilor sau mai stiu eu cine. E bine ca sunt promovate si femeile. Imi e mila de femeile din viata ta, cred ca le tratezi ca pe obiecte.

eugeniustin
eugeniustin  •  15 August 2019, 10:43
Postat de bigbolo pe 15 August 2019, 08:51

Asa-i ca esti pe invers? :))

Așa-i că în loc să îți vezi de viața ta și să obții maximul de la ea stai și dai vina pe progresisti, homosexuali și feministe?

bigbolo
bigbolo  •  15 August 2019, 08:51
Postat de eugeniustin pe 15 August 2019, 08:42

Noroc cu misoginii, xenofobii, rasistii si homofobii, eroii care ne vor salva de la pierzanie.

Asa-i ca esti pe invers? :))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează