INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Superinvestiția din Asia, obsesia unui om de a transforma campionatul din China în unul din cele mai puternice din lume

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2016 15:49

Superliga chineză a înregistrat investiții record. Chinezii s-au clasat pe poziția a doua la sumele alocate pentru transferuri în acestă perioadă de mercato. Asiaticii au cheltuit 201,92 milioane de euro.

Super vedete ca Jackson Martinez, Ramires, Gervinho, Guarin, Paulinho, Demba Ba sînt doar cîteva dintre cele care au ales să joace în țara Marelui Zid.

Investițiile masive au primit acordul președintelui Chinei, Xi Jinping, scrie The Telegraph. Oficialul de stat chinez e un fan al fotbalului, iar investiția în acest sport are rolul de îmbunătăți imaginea Chinei în lume, scrie publicația britanică.

Printre chinezi fotbalul nu e foarte popular. Doar Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan sau Shanghai Shenhua umplu stadioanele. Publicația britanică mai informează că asiaticii sînt reticienți să discute cu străinii despre campionatul chinez.

Corespondentul The Telegraph a relatat o discuție cu un taximetrist chinez. Șoferul s-a ferit să-i răspundă la întrebări despre Superliga chineză și a preferat să-i povestească despre favoriții lui din Premier League și că e un mare admirator al lui Messi.

 Există și fotbaliști care au refuzat banii chinezilor. Odion Ighalo, atacantul lui Watford, în vîrstă de 26 de ani, a dezvăluit că a primit o ofertă de 300.000 de lire pe săptămînă, dar a ales să rămînă în Premier League unde a înscris 15 goluri în acest sezon. Dani Alves e alt exemplu de jucător care a spus nu unei oferte consistente.

Iată cum arată 11-le ideal
84b25
foto: lequipe.fr

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  09 Februarie 2016, 19:36
Postat de dinamo_fan pe 09 Februarie 2016, 16:08

Deci se inchide piata din china pentru fotbalistii romani. E bine, ramane inca India si divizia secunda turca.

Asta pentru jucatori de la Astra sau echipe insolvente...Noi am mai dat in Premier League,La Liga,Serie A....Vise pentru voi....

adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Februarie 2016, 17:45

E un pic mai complicat decat simpla pasiune pentru fotbal a presedintelui. Chinezii cauta surse noi de mentinere a ritmului de crestere economica din ultimele decenii. Dupa ce investitiile imobiliare si-au aratat limitele oficialii comunisti chinezi incearca in sectorul serviciilor (ca orice economie dezvoltata care se respecta) si al entertainmentului, din care face parte si fotbalul. Nu stiu daca le va iesi dar isi doresc o dublare a pietei de entertainment in urmatorii 10 ani. Nu vizeaza doar consumatori interni, ci se externi, in principal din randul uriasei diaspore chineze.

baruch
baruch  •  09 Februarie 2016, 16:16

au mai avut si altii ambitii d-astea. americanii prin anii '70 (cu cosmos ny), turcii, mai recent arabii... a iesit vreo echipa mare din toate planurile astea?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează