INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RANGERS

„Ianis Hagi a avut un sezon oscilant la Rangers, dar a făcut ceva ce nu fac mulți”. Care a fost „secretul” românului ca să se impună

Ianis Hagi, Rangers, foto: Imago
Ianis Hagi, Rangers, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 martie 2021 19:44 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 20:11

Fostul fundaș Lucian Goian, 38 de ani, a comentat titlul câștigat de Ianis Hagi cu Rangers, în Scoția

„Ce a făcut Ianis Hagi e o mare performanță. Să iei titlul în Scoția e ceva. Vedeam ieri imagini cu sosirea lui Steven Gerrard la stadion, ce atmosferă pot să creeze suporterii. Este incredibil. Când iei un titlu, stai și te uiți în urmă și îți dai seama că toate eforturile pe care le-ai făcut au meritat. A fost o rivalitate imensă cu Celtic, dar echipa lui Ianis a câștigat. Se află pe un drum bun, ne-am dori cu toții să progreseze, fiindcă avem nevoie de el la națională, dar și pentru că românii trebuie să ajungă în campionate importante. 

Totuși, sezonul lui a fost oscilant. Nu a avut 6-7 meciuri consecutive bune. Dar nu a renunțat la luptă, cum fac alții când ajung rezervă. Având o mentalitate de profesionist, s-a antrenat, s-a ambiționat și a reintrat pe teren. E important că l-a avut și pe Gerrard ca susținător, fiindcă știe ce e fotbalul modern”, a spus Lucian Goian pentru Look Sport+.  

„E important că a luat titlul din primul an. Și că Gerrard i-a dat încredere. A fost rezervă, dar apoi, încet-încet, l-a folosit. Contează că a dat gol și în ultimul lui meci”, a explicat Cristi Dulca. „Îmi aduc aminte când am luat eu primul meu trofeu, o Cupă cu Rapid, rămâne mereu în minte”.  

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+22 FOTO

Cum arată cifrele lui Ianis Hagi la Rangers

2021 este și anul lui Ianis Hagi. Rangers e campioană și datorită lui. După cinci luni de adaptare, în timpul împrumutului de la Genk, „number 7" a fost achiziționat definitiv, vara trecută, cu doar 3,5 milioane de euro, și, la prima stagiune completă, a fost unul dintre cei mai buni albaștri:

  • 36 de meciuri în total în 2020-2021 (26 în campionat, 8 în Europa League, două în Cupa Ligii); 
  • 27 de titularizări (19 în prima ligă, 7 în EL, una în Cupa Ligii); 
  • 7 goluri marcate (6 în SPL, unul în Europa); 
  • 11 assisturi (9 în campionat, două în EL); 
  • 2.294 de minute a jucat în toate competițiile (1.640 în elita Scoției, 558 pe continent).

La 22 de ani, a influențat decisiv 18 goluri în actuala stagiune, 15 numai în campionat. Ultima reușită, sâmbătă, golul de 3-0 cu St. Mirren. Un șut cu stângul din interiorul careului, la colțul scurt. S-a înclinat, în acea reverență devenită "bucuria lui Ianis", fiind apoi sufocat de îmbrățișările coechipierilor.

Citește și alte știri despre Ianis Hagi:

Man și Mihăilă NU vor juca pentru România U21! Declarații de ultimă oră ale lui Nicolae Dică

Fiorentina - Parma 3-3 » Românii au intrat și au „dinamitat” terenul Fiorentinei: Mihăilă, gol din faza lucrată de Man și pasă de gol! » Ghinionul a lovit însă în prelungiri

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
dobrin
dobrin  •  07 Martie 2021, 23:38

Corect. A fost rezerva, dar dupa ce Rangers a luat un avantaj consistent l-a mai jucat Gerrard si pe el. Mai ales cand conducea Rangers la 2-3 goluri, ca sa protejeze titularii de drept.

elgabri
elgabri  •  07 Martie 2021, 21:23

Balon de *** scrie pe el

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abelind
abelind  •  07 Martie 2021, 21:00

E tânăr și lovește bine cu ambele picioare ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează