INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NIGERIA

Jucătorul care i-a aruncat tricoul în față lui Mircea Lucescu, transformare incredibilă: „Dumnezeu mi-a apărut în vis”

Taribo West, foto: Instagram +14   FOTO
Taribo West, foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 13:11 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 17:32

Taribo West, fost internațional nigerian, cândva jucător la Inter și AC Milan, are propria biserică, numită Refugiu în Furtuna Miracolului Ministerelor Tuturor Națiunilor.

S-a întâmplat într-o zi de 6 decembrie 1998, după-amiază. Era minutul 51 al meciului Vicenza - Inter (1-1), când Mircea Lucescu a decis să-l schimbe pe Taribo West. Ceea ce l-a înfuriat pe internaționalul nigerian. Când a ieșit, stoperul cu părul prins în codițe colorate și-a dezbrăcat tricoul și i l-a aruncat în față antrenorului.

Ciprian Marica, ironie după reacția lui Burleanu privind scandalul de la Sepsi - FCU Craiova: „Are un talent să ne ocolească pe la Ploiești, să ne ducă pe la Brașov și să ne întoarcă la București”
SEPSI - FCU CRAIOVA
Ciprian Marica, ironie după reacția lui Burleanu privind scandalul de la Sepsi - FCU Craiova: „Are un talent să ne ocolească pe la Ploiești, să ne ducă pe la Brașov și să ne întoarcă la București”

Taribo West: „Ajutam oamenii fără adăpost și femeile nigeriene aduse în Italia pentru prostituție”

În acte, avea atunci 24 de ani, dar un fost președinte al lui Partizan Belgrad (Zarko Zecevic), ultima sa echipă cunoscută, a dezvăluit că, în realitate, era cu 12 ani mai mare. Își falsificase vârsta, ca mulți fotbaliști africani.

Retras în 2007, Taribo s-a autoproclamat pastor penticostal și a fondat, în 2014, biserica SSMMAN. Ce reprezenta acel acronim? Shelter in the Storm Miracle Ministries of All Nations. Refugiu în Furtuna Miracolului Ministerelor Tuturor Națiunilor.

„Când eram la Milano, ajutam oamenii fără adăpost prin biserica mea. Și femeile nigeriene aduse în Italia pentru a fi transformate în prostituate. Le-am oferit o locuință, le-am găsit locuri de muncă. I-am sprijinit pe toți să obțină documente", a dezvăluit West, potrivit Marca.

+10 FOTO

Taribo West i-a spus lui Marcello Lippi că i-a vorbit Dumnezeu

A povestit că, în timpul carierei, era superstițios: "Înaintea fiecărui meci, aprindeam o lumânare și țineam în mână o piatră magică pe care un prieten mi-o adusese din Israel".

În 1997, când venise la Milano să semneze cu Inter, s-a îmbolnăvit, trei zile a delirat. Când și-a revenit, le-a spus apropiaților: „Dumnezeu mi-a apărut în vis, vrea să-i fiu păstor". Atunci a devenit religios. 

Era atât de pătruns de ceea ce credea încât, odată, pentru a-l convinge pe Marcello Lippi să-l titularizeze la o partidă, i-a zis că Dumnezeu îi vorbise în acea noapte și că trebuie să joace. Dar antrenorul l-a lăsat pe banca de rezerve.

Taribo West: „Toți creștinii sunt bineveniți la SSMMAN”

În vârstă de 48 de ani astăzi (sau 60, dacă acel președinte al lui Partizan avea dreptate), West sprijină copiii nevoiași prin fundația lui caritabilă și îi invită pe toți oamenii la biserica sa: „Nu facem distincție, toți creștinii sunt bineveniți la SSMMAN. Mulți catolici se roagă împreună cu noi".

Nu am avut o relație bună cu Taribo West. Nu ne-am înțeles. După ce s-a dezbrăcat de tricou și l-a aruncat nu a mai jucat. Nu era important pentru noi, nu se coordona și cădea mereu. Râdeau toți de el. Apoi, s-a transferat la Milan, nu înțeleg cum
- Mircea Lucescu, pentru Tuttomercatoweb

42de meciuri a jucat Taribo West pentru naționala Nigeriei. Nu a înscris niciun gol

Citește și: 

S-a încheiat seria fabuloasă a lui Inaki Williams » De ce a ratat primul meci după aproape 7 ani

Napoli decolează spre primul titlu după 33 de ani » Mourinho, înfrânt pe terenul liderului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  30 Ianuarie 2023, 15:27

La confundat cu garderobierul , ca antrenor la Inter nu poți sa zici ca a fost ,rătăcit pe acolo câteva minute și el !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2023, 14:02

...un foarte bun articol in care se vede mana lui Jumatate...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează