INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NANTES

EMILIANO SALA // UPDATE DISPERARE: avionul cu fostul coechipier al lui Tătărușanu a dispărut deasupra Canalului Mânecii! Prima reacție a clubului din Premier League care tocmai îl transferase

Emiliano Sala // FOTO: airlive.net
Emiliano Sala // FOTO: airlive.net

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 18:13

Atacantul Emiliano Sala (28 de ani), golgeterul argentinian al lui Nantes, se îndrepta spre capitala Țării Galilor pentru a semna contractul cu Cardiff City, noua sa echipă din Premier League. Avionul său a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii și nu a mai ajuns la destinație!

Ce știm până în acest moment: 

  • a fost confirmat oficial că în avionul privat se aflau două persoane, atacantul Emiliano Sala și pilotul. 
  • avionul a dispărut de pe radare luni seară, deasupra Canalului Mânecii
  • o vastă operațiune de salvare a fost lansată în ultimele ore în zona Guernesey-Aurigny, însă deocamdată nici urmă de aeronavă. 
  • aeronava aparținea patronului lui Cardiff City, Mehmet Dalman.
  • Sala se despărțea de Nantes și se transfera la Cardiff City, pentru 17 milioane de euro. Urma să semneze un contract pe trei sezoane și jumătate.
UPDATE 17:45

Clubul Cardiff a oferit prima reacție:

„Suntem şocaţi la auzul veştilor că avionul a dispărut. Noi ne aşteptam ca Emiliano să aterizeze noaptea trecută în Cardiff şi astăzi să fie prima sa zi altărui de echipă.

Patronul nostru, Tan Sri Vincent Tan, şi preşedintele Mehmet Dalman sunt îndureraţi. Am luat decizia de a anula antrenamentul, iar toate gândurile echipei şi staff-ului să fie alături de Emiliano şi de pilot.

Continuăm să ne rugăm pentru veşti bune”, se arată în comunicatul celor de la Nantes.

update 15:45

Presa britanică anunță că avionul în care se afla Emiliano Sala și care este dat dispărut îi aparține patronului lui Cardiff City, Mehmet Dalman.

update 15:00

Tatăl lui Emiliano Sala a vorbit în premieră despre dispariția avionului în care se afla fiul său.

„Mi-a spus un prieten ce s-a întâmplat. Eu sunt în Argentina, în Rosario. Am vorbit cu el duminică. Nimeni de la Nantes nu a vorbit cu noi. Suntem îngrijorați, disperați. Ne-am luat prin surprindere. Nu am nicio informație despre călătorie.

Știu doar că e vorba de un avion de mici dimensiuni. Se spune că avionul a pierdut controlul când era deasupra Canalului Mânecii. Nu știm ce s-ar fi putut întâmpla”, a spus Horacio Sala pentru CSN, un post de televiziune din Argentina.

update 14:40

John Fitzgerald, ofițerul șef de la al operațiunii de căutare și salvare, este pesimist cu privire la șansele ca Emiliano Sala să trăiască: „Nu cred că pasagerii mai sunt în viață”.

Știrea inițială

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru Nantes, o altă veste cumplită lovește clubul francez. Emiliano Sala, coechipierul lui Ciprian Tătărușanu, ar fi dispărut într-un accident aviatic exact când se pregătea să joace în Premier League.

Totul era stabilit. Atacantul argentinian, golgeterul galben-verzilor în vârstă de 28 de ani, se despărțea de Nantes și se transfera la Cardiff City, pentru 17 milioane de euro. Urma să semneze un contract pe trei sezoane și jumătate.

Jucătorul sud-american s-a îmbarcat luni seară într-un avion privat Piper Malibu, fiind așteptat în capitala galeză la ora 21:00. Dar n-a mai ajuns. Și controlul aerian a pierdut contactul cu aeronava o oră înainte.

Potrivit L'Équipe, o vastă operațiune de salvare a fost lansată în ultimele ore în zona Guernesey-Aurigny, două elicoptere și mai multe șalupe încercând să dea de urma avionului. Britanicii au început și ei căutările, dar, deocamdată, "nu s-a găsit nimic". 

Rudele lui Emiliano așteaptă cu îngrijorare orice veste. Sunt speriate, temându-se de ce e mai rău. 

Meciul lui Nantes cu Entente SSG din Cupa Franței, care ar fi trebuit să se desfășoare miercuri, a fost amânat. „Sunt îngrijorat”, a spus președintele lui Cardiff, Mehmet Dalman.

Cea mai recentă postare de pe Instagram a lui Sala, chiar înainte de a se îmbarca, este o imagine cu foștii colegi de la Nantes și mesajul: "Ultima. La revedere!".

Citește și:

Ofertă de ultimă oră pentru George Țucudean! Un club din top 5 campionate ale Europei îl vrea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează