INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Toată conducerea a DEMISIONAT! Cutremur la Juventus, club anchetat pentru o fraudă de 282 de milioane de euro

Pavel Nedved, vicepreședintele lui Juventus, și președintele Andrea Agnelli au demisionat
Pavel Nedved, vicepreședintele lui Juventus, și președintele Andrea Agnelli au demisionat

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 23:26 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 23:43

Cutremur la Juventus: președintele Andrea Agnelli, 46 de ani, pleacă la pachet cu tot boardul clubului anchetat pentru fraudă contabilă de 282 de milioane de euro, în operațiunea „Prisma”.

Conform italienilor de la Gazzetta dello Sport, Agnelli părăsește Juventus după mai bine de 12 ani! Îl urmează Pavel Nedved, adjunctul lui, directorul general Maurizio Arrivabene și membrii boardului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood.

„Dubla” lui Bruno Fernandes o duce în optimi pe Portugalia! Uruguay tremură pentru calificare
Portugalia - Uruguay 2-0
„Dubla” lui Bruno Fernandes o duce în optimi pe Portugalia! Uruguay tremură pentru calificare

Juventus a confirmat oficial demisiile in corpore ale conducătorilor.

Astfel, se încheie o eră la Juventus. Agnelli era președintele clubului din mai 2010. În acest interval, Juventus a câștigat 18 trofee: 9 campionate la rând, 4 Cupe, 5 Supercupe și a ajuns în finala Ligii Camionilor de două ori (2015, 2017).

Juventus, anchetată pentru fraudă contabilă! Sunt vizate 42 de transferuri

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în mai 2021. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Fabio Paratici e capul?

Sunt anchetați președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, considerat capul sistemului și ajuns la Tottenham, și Federico Cherubini, actual football director, interogat zece ore de magistrați!

Conducătorii clubului sunt suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

De asemenea, șefii lui Juventus au fost determinați să facă un pas în spate și din cauza proiectului de buget revizuit de CONSOB.

282 de milioanee suma luată la bani mărunți de Procuratură. Acuzarea cercetează un bilanț de 218 milioane de plusvalențe fictive în trei exerciții contabile: 31.564.000 în 2018-'19; 119.721.000 în 2019-'20 și 30.832.000 în 2020-'21

Schimb dubios

Schimbul Arthur - Pjanic este cel care a ridicat cele mai multe semne de întrebare, Federcalcio și Consiliul Național pentru Societăți și Bursă din Italia intrând pe fir. 

Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente. În 2020, bosniacul a trecut pe „Camp Nou”, iar italienii l-au primit pe brazilian, printr-o afacere în care Barcelona a dat 60.000.000 milioane de euro pe Pjanici și a încasat 72.000.000 pentru Arthur Melo.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Un star de la Mondial, declarații controversate: „Îmi pare rău că nu sunt și rușii aici”

Scenă dramatică la Mondial: a ieșit în lacrimi de pe teren și a plecat la vestiare! „Cel mai probabil, e ultimul lui meci în Qatar”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
albu
albu  •  29 Noiembrie 2022, 11:57
Postat de supersx pe 29 Noiembrie 2022, 08:45

Ce vise de medieval ai....

Prefer oricand epoca medievala a fotbalului decat epoca de aur de acum. Pariuri,coruptie,spalare de bani,multa ipocrizie,doar cateva din atributele fotbalului de azi. E' un buboi care creste pana va exploda intr-o zi si atunci lucrurile se vor schimba. De ce crezi ca suporterii striga: Against Modern Football! Pt ca datorita banilor se pierde esenta,a devenit mai mult industrie decat sport si asta afecteaza fanii prin preturi mari la orice tine de acest fenomen

je__
je__  •  29 Noiembrie 2022, 10:48
Postat de propaganda pe 29 Noiembrie 2022, 03:37

Juventus e Dinamo al Italiei! Numai ca la noi Dinamo nu a platit indeajuns.

Iar tu esti un fel de Bula al Romaniei, doar ca Bula nu e indeajuns de prost cat sa te ajunga!

supersx
supersx  •  29 Noiembrie 2022, 08:45
Postat de albu pe 29 Noiembrie 2022, 00:22

Banii au stricat fotbalul,ma uit si la CM, dar bula asta financiara o sa se sparga intr-o zi si atunci vom reveni la fotbalul jucat si din placere si asta va fi bine,ne vom intoarce la radacini unde 22 de barbati,nu fetite epilate si vopsite,vor alerga dupa o basica de piele cu 100000 de oameni in tribuna

Ce vise de medieval ai....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează