INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NORVEGIA

Tom Henning Ovrebo se retrage din activitatea internaţională

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 mai 2010 00:00

Arbitrul norvegian Tom Henning Ovrebo, care a devenit un personaj controversat după ce a condus la centru, anul trecut, meciul Chelsea-Barcelona, scor 1-1, din semifinalele Ligii Campionilor, se va retrage din activitatea internaţională, a anunţat Federaţia de Fotbal din Norvegia, informează AFP.

Ovrebo, în vârstă de 43 de ani, nu a fost delegat pentru a conduce meciuri de la Cupa Mondială din Africa de Sud.

El se va retrage la începutul sezonului 2010-2011, după 16 ani de activitate internaţională.

Ovrebo a arbitrat, la 6 mai 2009, partida Chelsea-Barcelona, scor 1-1, în urma căreia echipa londoneză a fost eliminată din Liga Campionilor. El a refuzat în acel meci să acorde mai multe penaltiuri în favoarea formaţiei Chelsea, motiv pentru care atacantul ivorian Didier Drogba a avut o reacţie extrem de nervoasă, manifestându-şi mânia împotriva arbitrului .

După ce fusese înlocuit, Drogba a intrat din nou pe teren şi s-a îndreptat spre arbitru, ţipând în direcţia acestuia. Reţinut de coechipieri şi de reprezentanţi ai UEFA, jucătorul a fost avertizat de arbitrul norvegian. Şi antrenorul olandez al echipei Chelsea, Guus Hiddink, precum şi jucătorii John Terry şi Jose Bosingwa au fost extrem de critici la adresa arbitrului norvegian.

Presa engleză a scris, după meci, că Tom Henning Ovrebo a fost scos pe ascuns din Anglia, sub escorta poliţiştilor, după ce a primit ameninţări cu moartea.

"Suntem cu toţii trişti că Tom Henning Ovrebo a decis să se retragă din activitatea internaţională, dar suntem mândri de ceea ce a realizat în plan internaţional", a declarat Rune Pedersen, responsabil al federaţiei norvegiene.

Tom Hennig Ovrebo a arbitrat, de-a lungul carierei, şi câteva meciuri ale echipelor din România. El a condus la centru, la 24 octombrie 2009 partida Unirea Urziceni - FC Sevilla, scor 1-0, din grupele Ligii Campionilor, în urma căreia echipa ialomiţeană şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană.

În august 2008, Ovrebo a arbitrat partida amicală dintre reprezentativele României şi Letoniei, scor 1-0.
Tot în 2008, în luna iunie, Tom Henning Ovrebo a condus la centru partida Italia - România, scor 1-1, din grupa C de la Campionatul European. Din cauza prestaţiei de la acest meci, la care a admis că a greşit când a anulat pentru ofsaid un gol marcat de Luca Toni, el a fost trimis atunci acasă de UEFA.

Ovrebo a arbitrat şi un meci disputat în martie 2005, în care România a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, reprezentativa Macedoniei, în cadrul grupei I de calificare la Cupa Mondială din Germania 2006. În aprilie 2005, norvegianul a venit în România pentru a arbitra derbiul Steaua - Rapid, scor 0-0, restanţă din etapa a XVII-a a Diviziei A.

De asemenea, Ovrebo a fost arbitru de centru în august 2007, când Dinamo a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut pe Stadionul Olimpic din capitala Italiei, în compania formaţiei Lazio Roma, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Tom Henning Ovrebo va continua să arbitreze în campionatul Norvegiei.

Mediafax

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  22 Mai 2010, 00:30

si ballack? mai avea putin si il facea sac de box...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează