INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Tragedie imensă în lumea fotbalului: Diego Maradona a murit!

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului, s-a stins astăzi din viața, la 60 de ani. +20   FOTO
Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului, s-a stins astăzi din viața, la 60 de ani.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 18:28 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 15:11

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului, s-a stins astăzi din viața, la 60 de ani.

Potrivit publicației Clarin, cel mai important ziar din Argentina, Maradona, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.Presa anunță că infomația tragică a fost confirmată și de Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona.

Conform Gazzetta, 9 ambulanțe s-au prezentat acasă la Diego Maradona, pentru a-l resuscita, dar medicii nu au reușit. 

La începutul lunii, „El Pibe de Oro”, fostul jucător de doar 1.65m, a fost operat pe creier, pentru a i se îndepărta un cheag de sânge: „Am reușit să scot hematomul cu succes și Diego a suportat foarte bine operația”, declara medicul Leopoldo Luque pe 4 noiembrie.

A murit Maradona: cum a arătat ultima zi

„Mă simt rău, sunt bolnav", i-a spus Diego Maradona nepotului Jonny, cu o voce tristă, dezvăluie Daily Mail. Îi avea alături, ca de obicei, pe mâna sa dreaptă și stângă, Maxi, pe cumnatul Morla, pe avocatul său și pe menajeră. „

El Diez" s-a ridicat din pat în jurul orei 10, a luat micul dejun și a făcut câțiva pași prin cameră. Arăta palid și se plângea că îi e frig. De aceea s-a întors să se mai odihnească, așa cum proceda înaintea prânzului, când trebuia să ia medicamentele. Infirmiera de la Swiss Médica i le-a dat la 12, dar Maradona nu a reacționat și s-a declanșat panica. 

Era decompensat și leșinat. Resuscitarea n-a dat rezultat, așa că a sunat la salvare. Cinci ambulanțe au venit în mare grabă. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic. Inima „decarului" suprem refuza să mai bată!

S-a stins în pace și n-a apucat să-și adio de la fetele dragi, Dalma, Gianinna și Jana, ce locuiesc în Capitală. Geniul fotbalului s-a ridicat la îngeri 60 de ani.

+16 FOTO

Diego Maradona, un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile

Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona

Diego Maradona

VIDEO Cele mai frumoase goluri reușite de Maradona

Citește mai multe știri de actualitate:

CTP, necruțător cu Maradona: „Cineva contemporan i-a fost net superior tactic, a fost părintele fotbalului” + Ce i-ar fi spus argentinianul Papei Ioan Paul al II-lea

Cât de mare a fost Diego Maradona » Cariera uriașă în 20 de fraze celebre: „Am simțit că i-am furat portofelul unui englez după Malvine"

Ultima dorință a lui Diego Maradona: „După, a început să râdă în hohote”

„Maradona din Carpați”, șocat de vestea morții lui Diego Maradona » Gică Hagi: „Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (104)
maddad
maddad  •  26 Noiembrie 2020, 08:38

Observ tot felul de comentarii, unele de-a dreptul aiuritoare pentru ca noi, românii, printre cei mai inculți din univers și cu cel mai mic IQ din Europa conform a doua studii succesive, știm nimic despre orice și ne dam cu parerea. Argentina nu e România, America de Sud nu este Europa, deci nu lumea fotbalului a pierdut ceva, ci societatea argentiniana unde Maradona era un zeu pentru ca a dat speranța și a adus bucurie unui popor traumatizat de dictaturi succesive, crize colosale și exploatare sălbatică. În Argentina fotbalul e o religie și de aceea Maradona e un zeu pentru ei. Chiar dacă disprețuiesc fotbalul pentru ca un sport al claselor inferioare, al vulgului, îl înțeleg ca fenomen social, iar Maradona a fost un fenomen. Odihnească-se în pace!

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  26 Noiembrie 2020, 07:31
Postat de pigforever2 pe 25 Noiembrie 2020, 19:07

Nu e o tragedie, omul si-a batut joc de viata lui. Nu cred ca este cineva surprins cu adevarat stiind foarte bine viata lui. Sa se odihneasca in pace. Ca fotbalist a fost exceptional dar ca om a fost ceva de nepomenit, ca mai toti fotbalistii de altfel.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  26 Noiembrie 2020, 06:58
Postat de Nick Rasu pe 25 Noiembrie 2020, 22:48

Sa spui ca in 86 a fost cel mai bun moment al tau cand a castigat cupa Mondiala... se vede cat de drogat era... au castigat prin trisatul lui si "Hand of God"...Un jucator de calitatea lui isi cerea scuze si spunea adevarul ca a dat gol cu mana... Daca nu se transfera la Naples ajungea si la 95 de ani..acolo sa distrus cu drogurile lui.. cate teste de urina au facut alti in locul lui...

taci.

Vezi toate comentariile (104)
Comentează