INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

UEFA, încă o lovitură pentru marile cluburi europene! Două locuri din Champions League, ANULATE!

UEFA pregătește încă o lovitură pentru marile cluburi europene
UEFA pregătește încă o lovitură pentru marile cluburi europene

Articol de - Publicat sambata, 08 mai 2021 12:33 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 14:42

UEFA decisese să le acorde, din 2024, celor mai importante echipe două bilete direct în grupele Champions chiar dacă nu se calificau din competițiile interne. 

Nu va mai fi cazul. UEFA le va oferi aceste tichete campioanelor din țările care nu aveau garantat accesul în seriile Ligii

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, anunța încă de la ruperea Super Ligii, la două zile după oficializarea sa, pe 18 aprilie, că toate cluburile implicate vor plăti pentru acel scandal.

9 cluburi amendate! Real, Barcelona și Juventus, amenințate cu excluderea!

Forul continental a anunțat deja vineri seară primele măsuri:

  • O amendă sub formă de "donație", 15 milioane în total, bani care vor ajunge la copii, juniori și fotbalul de bază în Europa. 
  • UEFA va reține 5 la sută din veniturile înregistrate de aceste grupări în următorul sezon în competițiile continentale. 
  • 100 de milioane va fi amenda în cazul în care vor mai încerca să participe la o întrecere similară Super Ligii. Sau 50 de milioane, dacă vor încălca alt angajament față de UEFA.

Toate aceste sancțiuni vizează doar 9 cluburi: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atlético Madrid, Inter și Milan. "Big Six" din Premier League, cele două din Serie A și Atlético. Pentru Real, Barcelona și Juventus, care nu s-au retras încă oficial din proiectul SLE, Čeferin pregătește alte măsuri, mult mai dure. Ia în calcul chiar excluderea lor pe doi ani din Europa! Și totuși, Real și Barcelona nu se gândesc să renunțe. Din contră, denunță "presiunile și amenințările UEFA".

Liverpool s-ar fi calificat în grupele Ligii și de pe locul 7 în Premier League!

UEFA plănuiește și o altă lovitură dată marilor cluburi. Pentru ca ele să fie mulțumite, forul de la Nyon le mai făcuse o concesie. 

Din 2024, în noul format al Ligii Campionilor (cu 36 de echipe, în loc de 32, ca în prezent), UEFA urma să rezerve două locuri direct în grupe unor echipe, chiar dacă nu se calificau (de exemplu, Liverpool, acum, poziția a 7-a în Premier, departe de Top 4, care asigură prezența automată în CL). S-ar fi ținut cont de ierarhia UEFA a cluburilor pe cinci ani (primele trei sunt momentan Bayern, Real și Man. City).

Bilete dedicate campioanelor de pe pozițiile 11 și 12 în ierarhia UEFA

L'Équipe dezvăluie însă că această concesie nu se va mai aplica! Din 2024, UEFA va oferi acele două bilete campioanelor unor țări care trebuie să intre în calificări pentru accesul în grupele Ligii. La următoarea reuniune a Comitetului Executiv, noua măsură se va anula!

Acum, doar primele 10 țări din clasamentul coeficientului UEFA au campioanele direct în grupele CL. În ierarhia la zi (stabilită conform rezultatelor din perioada 2016/2017 - 2020/2021), Scoția și Ucraina sunt pe locurile 11 și 12.

VIDEO Ion Țiriac, opinie fermă despre Super Liga Europei: „Sportul e un businees, cine nu recunoaște înseamnă că e orb”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

S-a încheiat serialul Neymar » Decizia luată de starul brazilian + unde va ajunge Mbappe?!

Operațiunea Erling Haaland costă o avere! Cât trebuie să plătească Real Madrid pentru transferul vedetei lui Dortmund

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  08 Mai 2021, 23:43
Postat de xclx pe 08 Mai 2021, 16:36

De parca moare fotbalul fara Real , Barcelona si Juventus :)))) Macar scapa de nsite hoti...

Dar a fost o competiție între 2010 și 2019, International Champions Cup, în care au jucat 11 echipe din Europa (Benfica, Atletico, Man. Utd, Arsenal, Bayern, Tottenham, Inter, Fiorentina, Juventus, Real Madrid și Milan) și 1 din America de Sud (Guadalajara). Și nimeni nu a criticat acea competiție. De ce acuma au sărit toți în sus când s-a înființat Super Liga? De ce până acuma nuni-a deranjat existența Internationsl Champions Cup?!?!?

88gore88
88gore88  •  08 Mai 2021, 17:12

Prietene,inca nu s-a inventat competitia in care va juca Dinamo cand va termina sezonul pe loc european.

xclx
xclx  •  08 Mai 2021, 16:36
Postat de yonkers pe 08 Mai 2021, 15:35

Dacă șeful UEFA întinde prea mult coarda, rămâne fără echipele astea in CL. Bayern si PSG vor câștiga pe rând CL.

De parca moare fotbalul fara Real , Barcelona si Juventus :)))) Macar scapa de nsite hoti...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează