INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Un „Balon de Aur” intervine în marea dezbatere: „Messi e un fotbalist de elită, dar Maradona e din altă lume”

Fabio Cannavaro i-a comparat pe marii fotbaliști argentinieni Lionel Messi și Diego Maradona // sursă foto: Guliver/gettyimages
Fabio Cannavaro i-a comparat pe marii fotbaliști argentinieni Lionel Messi și Diego Maradona // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 19:57

Fabio Cannavaro (46 de ani), actual antrenor la Guangzhou Evergrande, în China, și fost câștigător al Balonului de Aur, i-a comparat pe marii fotbaliști argentinieni Lionel Messi (32) și Diego Maradona (59).

„Messi e un fotbalist de elită, dar Maradona e din altă lume. Nu poate fi comparat cu alți fotbaliști. Nu l-am văzut pe Pele, dar l-am urmărit pe Maradona, timp de 7 ani i-am văzut fiecare meci. Nu e unul dintre cei mai buni, e cel mai bun”, spune Fabio Cannavaro, care a jucat alături de Maradona la Napoli pentru o scurtă perioadă, la începutul carierei.

Împotriva lui Messi, Cannavaro a evoluat frecvent în perioada în care a fost legitimat la Real Madrid (2006-2009), marea rivală a actualului Balon de Aur.

Fabio Cannavaro pândește postul lui Zidane: „Vreau în vârf, iar Real Madrid e acolo”

Fabio Cannavaro: „Îl respect mult pe Messi”

„Îl respect mult pe Messi. Din noua generație, este unul dintre cei mai buni. Dar Maradona e diferit, pentru că fotbalul a fost diferit atunci. Era lovit de toată lumea, dar reușea mereu să rămână în control și era dur”, a mai spus italianul.

Fabio Cannavaro a câștigat Balonul de Aur în 2006, după ce Italia a devenit campioană mondială. Acesta și-a început cariera de antrenor în 2013, la Al-Ahli, unde a fost „secundul” antrenorului român Cosmin Olăroiu. Ulterior, italianul a mai antrenat la Al-Nassr, TJ Quanjian și Guangzhou Evergrande.

Un „Balon de Aur” intervine în marea dezbatere: „Messi e un fotbalist de elită, dar Maradona e din altă lume”
Fabio Cannavaro în 2018, antrenând Guangzhou Evergrande // sursă foto: Guliver/gettyimages

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Siniša Mihajlović a alergat o oră, la 300 de zile după ce s-a îmbolnăvit de leucemie! „Mă plictiseam în hotel”

Ivan Cordoba despre nervosul Jose Mourinho: „Lovește totul cu picioarele. Și acum îl întreb dacă-l mai doare fundul după acea căzătură!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
1988994827794479
Diana Ghetau  •  10 Mai 2020, 20:25

Canavaro e frustrat sau cel putin foarte subiectivist !

rikiriki365
rikiriki365  •  10 Mai 2020, 16:20

A,da, Cannavaro, un napoletan, limpede.

rikiriki365
rikiriki365  •  10 Mai 2020, 13:17
Postat de rupert pe 10 Mai 2020, 12:43

Maradona a fost cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Messi este foarte bun dar are in jurul lui alti fotbalisti excelenti la Barcelona care il ajuta foarte mult. Maradona a tras echipa dupa el si la Napoli si la nationala Argentinei. Apropo, Messi nu a reusit sa castige nici un trofeu cu Argentina, Maradona a reusit sa o faca in 1986 campioana mondiala, desi generatia sa a avut in mod clar mai putini fotbalisti foarte buni decat cea a lui Messi. Omul Maradona (admirator al dictatorilor si consumator de stupefiante) este o cu totul alta discutie. Dar fotbalistul Maradona a fost genial, fara discutie.

https://www.youtube.com/watch?v=PSanJ5swYBM. Apropo de ajutorul echipei, pentru toti cei care vorbiti fara sa urmariti meciurile. Vizioneaza acest clip si o sa vezi cel mai bun asist al tuturor timpurilor, Busquets. Messi are 4 finale cu Argentina, din pacate pierdute. Cauta palmaresul celor doi. Maradona nu a castigat CCE, n-are cum sa fie cel mai bun din istorie, o aberatie. Zidan este cel mai titrat dintre cei doi, dupa criteriul dumitale. Mana lui Dumnezeu a fost Messi.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close