INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

Un japonez a stabilit un nou record mondial! A marcat cu capul de la 58 de metri

Ueda (dreapta) a marcat cu capul de la peste 58 de metri
Ueda (dreapta) a marcat cu capul de la peste 58 de metri

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2011 13:52

Ryujiro Ueda, jucătorul formaţiei Fagiano Okayama, a înscris un gol de povestit nepoţilor în partida cu FC Yokohama, meci din liga secundă japoneză

VEZI AICI GOLUL ÎNSCRIS DE UEDA!

În minutul 69 al meciului, portarul gazdelor, Kentro Seki, a degajat balonul în terenul advers, de unde Ueda a lovit mingea cu capul. Ieşit din poartă, portarul lui Yokohama a fost păcălit de traiectoria balonului şi nu a mai putut face nimic, prilejuind stabilirea unui record mondial, deoarece măsurătorile indică faptul că golul a fost marcat de la 58,6 metri de poarta adversă!

Precedentul record data din septembrie, cînd norvegianul Jone Samuelsen înscria de la 57 de metri. Vezi aici reuşita lui Samuelsen!

Sursa de inspiraţie? Căpitanul Tsubasa :)

Golul marcat de Ueda face senzaţie pe internet, acolo unde sute de fani îl compară pe fotbalistul divizionarei secunde cu celebrul Tsubasa, eroul unei serii de desene animate japoneze cu temă fotbalistică. Serialul a făcut furori la nivel global, fiind difuzat inclusiv în România. Apasă aici pentru a urmări un gol din respectivele desene animate!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
losche
losche  •  31 Octombrie 2011, 15:46

intr-adevar, inaltimea f mica a portarului a fost un factor poate decisiv chiar. nu imi venea sa cred ce omuletz alerga ca disperatu dupa minge sa o opreasca. iar cand l-am vazut raportat la poarta, heh :)

merdisos
merdisos  •  31 Octombrie 2011, 15:18

Da bine, la ce portari au asiaticii nu e de mirare, e drept ca nu se asteapta nimeni la asa ceva dar totusi cred ca era de aparat mingea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close