INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI

VIDEO Calificare istorică! O formație din liga a treia s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei după o revenire incredibilă

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2016 23:36

Performanță senzațională reușită de Alessandria, o echipă din Serie C, care a reușit să se califice în semifinalele Cupei Italiei.

Micuța formație din Nordul Italiei a eliminat cealaltă surpriză a competiției, Spezia, formație din Serie B, cu un gol marcat în prelungirile partidei. Calaiò a deschis scorul în minutul 12 din penalty, iar reușita părea să fie suficientă pentru calificare.

Click aici pentru VIDEO!

Ultimele 10 minute au schimbat însă radical soarta partidei. Bocalon a ieșit la rampă și a întors rezultatul cu o dublă (83, 90+2), asigurînd calificarea echipei sale în semifinale, prima după 32 care reușește acest lucru. Ultima dată fusese Bari, în 1984.

Alessandria a fost nevoită să treacă de șase tururi pentru a ajunge pînă în semifinale, unde o va înfrunta pe AC Milan. Performanța este una și mai răsunătoare, pentru că sistemul de desfășurare al Cupei Italiei e unul care favorizează granzii din Serie A. Formațiile mari sînt capi de serie pînă în fazele finale și evoluează aproape mereu pe teren propriu.

Alessandria a trecut pînă în semifinale de Altovicentino (4), Pro Vercelli (2), Juve Stabia (3), Palermo (1), Genoa (1) și Spezia (2). Penultimul act se va desfășura în dublă manșă, astfel că formația din Serie C va primi vizita Milanului pe teren propriu în prima manșă a dublei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
401343676718322
Paul Popescu  •  19 Ianuarie 2016, 12:01

Si totusi in ce minut a deschis Calaio scorul, 12 sau 20 ?

plischi
plischi  •  19 Ianuarie 2016, 07:47

poate si pentru ca o trupa de asemenea calibru s-a calificat in semifinalele cupei este un semn clar ca nivelul seriei A a ajuns unde a ajuns.

samira_2_1
samira_2_1  •  19 Ianuarie 2016, 07:25

la noi sunt capi de serie si in finala..:))....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close