INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

VIDEO+FOTO Real Madrid l-a prezentat oficial pe Thibaut Courtois » Declarațiile care îi vor înfuria pe fanii marii rivale + Adevăratul motiv pentru care a venit la campioana Europei

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 09 august 2018 17:51

Real Madrid și-a prezentat azi oficial cel mai important transfer al verii: Thibaut Courtois (26 de ani), goalkeeper adus de la Chelsea pentru 35 de milioane de euro.

La conferința de prezentare, belgianul, ales cel mai bun portar de la Mondialul din Rusia, i-a făcut mai multe declarații de dragoste lui Real Madrid, uitând de trecutul avut în tricoul marii rivale Atletico Madrid.

"Când suntem mici, toți avem un club care ne atrage atenția. Pentru mine era Real Madrid, iar Iker Casillas, care îmi plăcea mult, era tânăr și făcea față unei mari provocări. Avea 18 ani și evolua cu o asemenea presiune... Trebuie să fii puternic mental. Eu am debutat la 16 ani la Genk, la 19 ani la Atletico... și asta contează.


Casillas și Courtois, în urmă cu un an și jumătate

Aveam tricoul lui pe mine când a jucat Real Madrid cu Anderlecht. Aveam 10 ani. Prietenii de familie îmi aduceau mereu lucruri cu Real Madrid, suveniruri, când mergeau acolo.

Real Madrid e cel mai bun club din lume și faptul că are încredere în mine și m-a transferat înseamnă că am evoluat bine și mi-am făcut treaba. Am primit multe oferte, unele mai bune din punct de vedere economic, dar am vrut să fiu la cel mai bun club din lume și alături de copiii mei. Odată ce am aflat că Real Madrid s-a interesat de mine, n-am mai vrut să aud de altceva. Asta era singura variantă.

Când am ajuns la Chelsea, trebuia să-l înlocuiesc pe Cech, cu care am rămas bun prieten. Așa procedez întotdeauna. Voi face totul să fie o atmosferă bună în vestiar. Vin să fac față concurenței, să ajut Madridul să obțină și alte trofee. Am discutat cu Keylor Navas în trecut de câteva ori. Știu că e un om bun și un mare profesionist, un portar grozav, care a ajutat enorm clubul. Am maxim respect pentru portarii de la Real Madrid.

Respect și Atletico, am avut o perioadă frumoasă acolo. Dar acum casa mea e aici, acesta e clubul meu. Obiectivul meu era să ajung aici. Sunt mândru și fericit. Când eram mic, era visul meu să joc pe acest stadion, să îmbrac tricoul lui Real Madrid. Visam la acest moment. Cel mai mare club care există. Am fost rival, acum sunt un adevărat madridista, unul dintre voi. Vreau să mă ridic la înălțimea valorilor acestui club uriaș", a spus Courtois, la conferința de presă de azi. 

Courtois, 26 de ani, a jucat de-a lungul carierei pentru Genk, Atletico Madrid și Chelsea. În tricoul lui Atletico, Courtois a câștigat Europa League, un titlu, o Cupă și o Supercupă a Europei. În 2014, a pierdut finala Ligii chiar în fața lui Real Madrid.

Copiii lui Courtois, Adriana și Nicolas, motivul cel mai important pentru care a ținut neapărat să revină în capitala Spaniei. Thibaut s-a despărțit de mama lor, Marta Dominguez, în septembrie 2016, înainte de nașterea fiului lor, iar în perioada Chelsea i-a văzut sporadic.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gicab
gicab  •  10 August 2018, 09:49

Unu care nu a fost fecesebist de mic și nici nu are familie cum au ai noștri..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează