INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

VIDEO Imagini fără precedent! Ultrașii mascați au invadat Academia lui Sporting Lisabona » Antrenorul a fost bătut și golgeterul a ajuns la spital :O

Huliganii la baza Alcochete
Huliganii la baza Alcochete

Articol de - Publicat miercuri, 16 mai 2018 09:17

Vârful olandez Bas Dost, 28 de ani, care a marcat 61 de goluri în 61 de meciuri de campionat, a fost lovit cu pumnii și picioarele. Are capul spart și leziuni la picioare. Nu va juca în finala Cupei Portugaliei, cu Desportivo Aves, duminică.

Academia lui Sporting de la Alcochete, la 35 de kilometri de Lisabona, acolo unde se antrenează prima echipă și unde se pregătesc juniorii "leilor", are paznici la intrare. Dar paznicii nu sunt împotriva ultrașilor.

Voiau să se răzbune

Marți după-amiază, 50 de fani radicali mascați cu cagule au invadat centrul sportiv al alb-verzilor. Erau furioși că echipa lor a făcut 1-1 cu Benfica, pierzând apoi în ultima etapă la Funchal (1-2 cu Maritimo) și ratând Liga Campionilor. Pentru ei, finala Cupei Portugaliei, pe care Sporting o va juca duminică, împotriva lui Desportivo Aves, nu mai era importantă.

Nu voiau doar să discute cu jucătorii. Să le reproșeze prestațiile slabe. Voiau să se răzbune. Să-i bată.

Au devastat vestiarul

L-au prins pe vârful olandez Bas Dost, cel ce marcase în două sezoane 61 de goluri în 61 de partide de campionat. L-au bătut cu pumnii și cu picioarele, aruncându-l la pământ. Batavul are capul spart și leziuni la picioare, va rata finala Cupei. Nici antrenorul Jorge Jesus nu a scăpat. Și el a fost agresat, la fel ca alți fotbaliști. Vestiarul a fost devastat de huligani. 

A avut nevoie de 6 puncte de sutură: ”E incredibil ce s-a întâmplat”

Contactat de cotidianul olandez Algemeen Dagblad, Bas Dost a declarat: ”Am rămas fără cuvinte. Nu-mi imaginam că s-ar putea întâmpla așa ceva. E incredibil. Suntem toți în stare de șoc. Am fost în pericol”. Atacantul a avut nevoie de 6 puncte de sutură pentru rănile de la cap.

Joacă finala?

 Potrivit A Bola, fotbaliștii lui Sporting sunt atât de înspăimântați încât se gândesc să refuze să mai joace finala Cupei. "Mă simt vexat de această imagine a Portugaliei proiectată în lumea întreagă", a declarat președintele țării, Marcelo Rebelo de Sousa. 21 de ultrași au fost deja arestați.

 

70 de goluria marcat Bas Dost în 89 de meciuri jucate în două sezoane la Sporting în toate competițiile

"Sporting condamnă cu vehemență incidentele de la Academie. Condamnăm actele de vandalism și agresarea jucătorilor și a antrenorilor. O atitudine criminală. Toți vor plăti pentru acest atac îngrozitor"
Comunicatul lui Sporting

”Dacă Sporting nu e în stare să-și protejeze jucătorii, atunci vom găsi alte soluții. Asta nu înseamnă că își va rezilia contractul. Dar trebuie să am grijă de siguranța lui și a familiei sale” Agentul lui Bas Dost

Azi-noapte, un grup mare de fani a protestat împotriva violențelor, la stadionul "Jose Alvalade":

Sporting are 4 grupuri de ultrași

Pe José Alvalade, o peluză întreagă e ocupată de ultrași. Și sunt patru grupuri de fani radicali la Sporting. Juventude Leonina e cea mai veche facțiune, creată în 1976, urmată de Torcida Verde (1984), Directivo Ultras XXI (2002) și Brigada Ultras Sporting (2004). Toți stau unii lângă alții în timpul meciurilor.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (22)
fangigi
fangigi  •  16 Mai 2018, 15:29
Postat de catalynn pe 16 Mai 2018, 11:31

Si cand te gândești ca pt gazele si pulanele împărțite cu generozitate de jandarmii la derbyul din L4 gsp înfiera ultrașii .... Deh, România ...

Astia i-au rupt picioarele jucatorului si i-au spart capul antrenorului pentru ca au rezultate slabe, iar la noi sunt articole peste articole cum ca "marele" Angheluta e oripilat ca galeria cainilor l-a injurat pe unu deja mort si ca l-au speriat pe un operator tv! Nu tolerez nici un fel de violenta, dar la noi prea se face din tantar armasar!

catalynn
catalynn  •  16 Mai 2018, 11:31

Si cand te gândești ca pt gazele si pulanele împărțite cu generozitate de jandarmii la derbyul din L4 gsp înfiera ultrașii .... Deh, România ...

paul801
paul801  •  16 Mai 2018, 11:25
Postat de sibelius pe 16 Mai 2018, 11:24

Cu *** de genul ala(indiferent din pseudo-galeria din care fac parte) asa trebuie sa se poarte toti. Cat timp unii le sufla-n pene in mintea lor putina chiar o sa creada ca au dreptate.

Nu , cu astfel de indivizi trebuie sa iei masuri ca ei sa nu mai intre pe stadioane, iar asta nu tine numai de clubul X sau Y , ci mai ales de autoritati.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează