INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

VIDEO Messi, Iniesta sau Xavi, imitaţi de puştii Barcelonei » Fază spectaculoasă creată de grupa de 10 ani a catalanilor

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 decembrie 2012 13:36

Stilul de joc spectaculos al Barcelonei lui Messi este predat şi puştilor de la şcoala de fotbal a catalanilor.

Ţesătura de pase făcută celebră de "extratereştri" e învăţată de la vîrste fragede la clubul catalan. Un filmuleţ demonstrează cît de bine poate funcţiona ca o echipă grupa sub 10 ani a Barcelonei. Puştii înscriu la capătul unei faze create foarte asemănător cu ceea ce joacă Xavi, Iniesta şi Messi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
man1308
man1308  •  14 Decembrie 2012, 13:30
Postat de dani_val pe 13 Decembrie 2012, 13:51

Pt ala micu care a dat gol s-a vazut ca are in spate coechipieri care-i paseaza si da gol din cativa metri, nici macar la under 10 sa nu vezi un marcator adevarat...trist, la fel ca la echipa mare.

Tu ai scris la bascalie, nu?:D Orice om normal poate observa calitatea jocului. Important nu este cel care da gol ci toata echipa. Fotbalul este un joc de echipa. Toti au rolul lor. Un marcator fara echipa nu castiga trofee.Ramane doar„ala care a dus in spate pe ...”si-atat.Cand aud de Milan 99 nu ma gandesc doar la unul ci ma gandesc la echipa:Costacurta, Baresi, Maldini,Rijkaard,Donadoni,Gullit,Van Basten...si altii.Cand aud de MU din 99 ma gandesc la:Schmeichel,Neville,Stam,Beckham,Scholes,Giggs,Yorke,Cole...si altii.Exemplele pot continua.Cand aud de Barcelona din prezent nu ma gandesc doar la Messi ci si la Valdez,Puyol,Pique,Iniesta,Xavi,Fabregas...fara echipa esti un nume trist.:D

sasquatchro
sasquatchro  •  13 Decembrie 2012, 21:12

Incredibil, copiii astia sunt un pic mai maricei decat mingea, dar fac niste faze pe care multe echipe "profesioniste", de seniori nu sunt in stare sa le faca, nu doar in "liga lu' Mitica", ci si in alte campionate mai "pretentioase". Asa academii asteptam sa apara si la noi, doar ca e muuuuuuuuult mai dificil, in conditiile noastre. Uitati-va la Hagi de exemplu, el incearca, saracu', dar are viata grea...Pai noi suntem nu la 50 de ani, ci la ani-lumina de asa ceva. La noi de abia isi permit astia, "scapatati", salariati de 30+ani sa inchirieze un "balon" sa mai dea burtile jos cu prietenii, in Spania orice cartier are terenuri cu nocturna, g

inima_de_caine
inima_de_caine  •  13 Decembrie 2012, 19:42

Dacă la 10 (ZECE!!!!!) ani, copiii ăştia au deja o asemenea ştiinţă a jocului, cu dezvoltarea progresivă a fazei prin pase urmate de deplasare şi demarcare pe o poziţie viitoare, totul într-un regim de tehnică foarte curată a lovirii mingii, înseamnă că e vai de noi! Păi la grupele noastre de copii, la vârsta asta, majoritatea habar nu au încă să lovească în mod corect mingea, să dea o pasă mai acatării, sunt toţi grămadă pe minge, cel mai tehnic tinde s-o "confişte", de unde demarcare başca pe poziţie viitoare şi joc colectiv!? Plus de asta, o să vedeţi că metehnele fotbalului nostru (ieşirea din apărare prin bubuială) se predă de la vârste fragede!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează