CAMPIONATE  ·  SPANIA

VIDEO Messi risca să facă închisoare pentru recidivă! Barcelona a rezolvat problema printr-un truc!

Articol de — Vineri, 20 Septembrie

Dezvăluirile Football Leaks continuă. Fiscul spaniol nu a oprit ancheta asupra conturilor lui Messi, descoperind mai multe nereguli.

Problemele lui Leo Messi cu Fiscul spaniol par să nu se mai termine. În iulie 2016, căpitanul Barcelonei a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare (la fel ca și tatăl său, Jorge), la care s-a adăugat o amendă de 3,7 milioane de euro pentru o fraudă la drepturile de imagine între 2007 și 2009. Nu a stat după gratii doar pentru că pedeapsa a fost mai mică de doi ani. Totuși, în cazul unei recidive, argentinianul risca să-și piardă libertatea. Și legăturile periculoase nu s-au întrerupt, dezvăluie Mediapart, având informații din dosarul Football Leaks.

100 de milioane de euroeste salariul anual brut al lui Messi: net, 48 de milioane

10,5 milioane spre Limecu via Luxemburg 

Între 2010 și 2016, clubul catalan a plătit 10,5 milioane în contul din Luxemburg al societății britanice Sidefloor, care a virat apoi banii companiei Limecu (primele litere ale numelui Lionel Messi Cuccittini), ce aparține părintelui fotbalistului. Erau bonusuri pentru servicii de impresariat și scouting în perioada 2010-2016. Concluzia Fiscului: Barcelona a micșorat artificial salariul jucătorului și a plătit sumele neimpozitate. Barça a fost amendată cu 5,5 milioane.

2021este anul în care se încheie actualul contract al argentinianului cu Barça

Prima care trebuia să „corecteze” declarația de venit 

Nu este tot. Autoritățile au mai descoperit și alte comisioane achitate de gruparea blaugrana prin Sidefloor. 6,7 milioane de euro, între 2009 și 2014.
Potrivit Mediapart, Barcelona l-a sfătuit pe Messi să-și refacă declarația de venit pe 2016, completând-o cu sumele primite de Limecu, dar sud-americanul a refuzat. Simțind primejdia care îl pândea pe cvintuplul Balon de Aur, clubul a rezolvat această situație. Printr-un truc. I-a oferit o primă de 23 de milioane la noua prelungire a contractului. Însă agenții Fiscului continuă să cerceteze. Pericolul nu a trecut. 

Citește și: 

„BORUSSIA - BARCELONA // Ansu Fati a mai doborât un record! A devenit cel mai tânăr jucător al Barcelonei în Champions League Miniștri surpriză în Guvernul Orban. Rareş Bogdan şi Raluca Turcan rămân pe dinafară

Libertatea

Comentarii (2)

Nelu Ghencea  •  20 Septembrie 2019, 19:07

Pe El Nu-l Intereseza "Banii" ; Tatal Lui Un *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nelu Ghencea  •  20 Septembrie 2019, 19:05

La Puscarie Tatal Lui , ca Leo Messi Este "*** " ...Scurt Si La Obiect .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
17:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj-Napoca

Digi 3
Program TV complet

Liga 1