INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2018

VIDEO Penedo și naționala Panama merg la Mondiale cu un gol fantomă » SUA ratează prezența în Rusia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 11:03

Panama, cu Jaime Penedo, portarul lui Dinamo, între buturi, s-a calificat în premieră la un turneu final grație și unei mari erori de arbitraj, care a contribuit la trecerea americanilor pe linie moartă. SUA ratează Mondialul pentru prima dată din 1986.

Marți au fost trei ceasuri rele pentru americani și unul norocos pentru naționala dinamovistului Jaime Penedo, Panama. Yankeii au pierdut în Trinidad cu 2-1, după o primă repriză dezastruoasă, încheiată 0-2. Iar Panama, 2-1 cu Costa Rica, și Honduras, 3-2 cu liderul Mexic, i-au devansat în clasament, expediindu-i de pe locul 3, ultimul ce asigură calificarea directă la CM 2018, tocmai pe poziția a 5-a!
Pe linie!

Panama, la care Penedo, 36 de ani, a fost integralist, a beneficiat însă de-o imensă eroare de arbitraj exact când avea mai mare nevoie. Condusă la pauză, reprezentativa gazdă a egalat cu un gol fantomă! La reluarea lui Gabriel Torres, în minutul 52, balonul nu depășise linia porții când fundașul Matarrita l-a respins de lângă bară!

 

Vezi aici VIDEO rezumatul meciului Trinidad Tobago - SUA

Proteste în van

Degeaba au protestat constaricanii. "Centralul" Walter Lopez (Guatemala) și asistenții săi au arătat centrul terenului. Iar în final, celălalt Torres, Roman, a înscris golul victoriei. Și astfel, Panama merge în premieră la un Mondial, Honduras a prins barajul, iar americanii vor vedea Mondialul din Rusia la televizor! 

119 selecții are Penedo în naționala Panama, pentru care evoluează din 2003 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  11 Octombrie 2017, 19:52
Postat de adi_stelistul pe 11 Octombrie 2017, 12:46

Cred ca trebuia penalty si probabil rosu la fundasul costarican (panamezul era in faza clar de gol).

Așa este, oricum era penalty și roșu !

alenb
alenb  •  11 Octombrie 2017, 13:40
Postat de thedronius pe 11 Octombrie 2017, 12:33

Din punctul meu de vedere ar trebui reformat tot sistemul din zona americana. Daca la Copa America participa toate nationalele atat din Nord cat si din Sud, din punctul meu de vedere si preliminariile ar trebui organizate tot la comun. La cum se prezinta acum situatia, Mexicul, o nationala permanent decenta dar niciodata nemaipomenita, se va califica la fiecare mondial pentru urmatoarele 2 sute de ani iar SUA, o nationala mediocra, va mai rata mondialul peste alte 5 decenii... In timp ce ramane acasa Chile, Paraguay sau Bolivia. La fel si cu Oceania. As baga-o in aceeasi oala cu tot ce inseamna Asia.

Echipele din America de nord si centrala sunt organizate in CONCACAF, care este federatie continentala diferita de cea din America de sud, chiar daca la Coppa America sunt INVITATE si echipe din CONCACAF. SUA echipa mediocra? Urmaresti fotbal cat de cat? Dupa 1990 SUA a jucat un sfert de finala si de vreo 3 ori optimi, palmaresul este peste al selectionatei Romaniei, nu mai vorbesc de Paraguay sau Bolivia. SUA este la nivelul lui Chile ca palmares la nivelul World Cup. Te intrebam daca urmaresti fotbalul macar ca ai adus in discutie Bolivia, o nulitate de echipa care n-a realizat nimic, n-au nici o victorie la cupa mondiala unde oricum ajung o data la 30 de ani. Bine ca nu deplangi si absenta venezuelei :))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Octombrie 2017, 12:46

Cred ca trebuia penalty si probabil rosu la fundasul costarican (panamezul era in faza clar de gol).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close