INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL

Wenger avertizează asupra impactului negativ al Legii Webster

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 decembrie 2008 00:00

Antrenorul formaţiei engleze Arsenal, Arsene Wenger, a afirmat că se teme de viitorul fotbalului, pentru că tot mai mulţi jucători vor invoca legea Webster şi îşi vor rezilia contractele, deşi respectiva prevedere este interpretabilă, informează Reuters.

Wenger vrea să păstreze la Arsenal toţi jucătorii tineri, dar a afirmat că poate apărea un adevărat haos în fotbal în cazul în care agenţii jucătorilor vor invoca legea Webster. "Se simte un vânt al schimbării în fotbal, iar multe cluburi pot fi afectate. Trebuie să fim foarte atenţi, toţi se sperie pentru că nu se ştie ce ne va rezerva viitorul", a afirmat Wenger într-un interviu.

Legea Webster a apărut după ce jucătorul Andy Webster a descoperit o inadvertenţă în legea Uniunii Europene privind angajarea. Lui Webster i-a fost permis să plece de la clubul scoţian Hearts în al treilea an din cei patru ai înţelegerii, fiind transferat de Wigan Athletic, iar în prezent este împrumutat la Bristol City.

Tehnicianul lui Arsenal a afirmat că Mathieu Flamini şi Alexandr Hleb au plecat de la echipă datorită acestei prevederi din regulament, şi nu exclude ca şi alţi fotbalişti să plece. "Cesc Fabregas poate să plece, deşi ştiu că lui îi place foarte mult aici. Important este ca el să semneze noul contract care i se oferă. Mulţi din fotbal uită de existenţa acestei legi, după trei ani orice jucător poate semna un nou contract sau să plece. Cluburile mari pot să reziste, dar cele mici pot fi ruinate. Se poate întâmpla la fel ca în cazul legii Bosman", a afirmat antrenorul, referitor la legea introdusă acum 13 ani, care a revoluţionat piaţa transferurilor în fotbalul european.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  08 Decembrie 2008, 00:07

Legea e pentru cei bogati ! De aceea niciodata in urmatorii 30 de ani o echipa din Romania nu va ajunge in Finala Uefa Champions League ( nici cu Tatarusanu, Iacob, Mustata, Filip, Prunescu, Bicfalvi, ochirosii, Ionescu, Curtean sau Pedriel crescuti multi ani impreuna ). Bogatii nu vor pierde jucatorii, iar cei saraci vor ramane fara vedete.

 •  07 Decembrie 2008, 20:41

In acest caz Wenger ar trebui sa se gandesca si la juniorii pe care ii cumpara si la tineri. Pentru ca si Arsenal cumpara la greu si va profita in mod sigur de aceasta lege.

 •  07 Decembrie 2008, 20:01

problema apare cand un jucator explodeaza in anul II de contract, iar dupa terminarea anului III e numai bun de transferat gratis de o echipa din Vest. cum a zis si Wenger, problema nu e la cluburile mari, ci la cele mici, care nu pot egala pretentiile financiare ale cluburilor mari. daca de exemplu aceasta lege ar fi valabile doar pentru jucatori peste 30 de ani, ar fi OK, dar daca ai niste pusti talentati risti sa ii pierzi pe nimic dupa ce i-ai crescut

Vezi toate comentariile (4)
Comentează