INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Xavi: "Guardiola a adus lucruri noi în fotbal şi va rămîne în istorie, Mourinho nu"

Articol de GSP - Publicat luni, 20 decembrie 2010 00:00

Mijlocaşul formaţiei FC Barcelona, Xavi Hernández, a acordat un interviu revistei GQ, în care a afirmat că tehnicianul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, nu va rămâne în istoria fotbalului, deoarece nu a adus nimic nou, însă nu acelaşi lucru este valabil şi în cazul antrenorului Pep Guardiola.

 

"Guardiola a reinventat fotbalul şi va rămâne în istorie. Sacchi, Ferguson şi Cruyff, de asemenea, au adus ceva în fotbal. Mourinho câştigă, dar nu aduce lucruri noi în fotbal. Aduce alte lucruri, precum motivaţia, şi este bine, a câştigat Liga Campionilor cu Inter însă se vorbeşte doar de cât de bine joacă FC Barcelona", a declarat Xavi.

Fotbalistul catalan a vorbit şi de faptul că este nominalizat la trofeul Balonul de Aur alături de Iniesta şi Messi: "Balonul de Aur este nedrept. Ar trebui să se ofere câte unul pentru fiecare post, pentru că nu poţi spune cine este mai bun: Casillas sau Villa". De asemenea, el consideră că ar fi nedrept ca el să primească Balonul de Aur, când Messi, Cristiano Ronaldo sau Villa "sînt mai buni".

Xavi crede că cel mai bun fotbalist din lume este coechipierul său Lionel Messi: "Fără discuţie. Pentru mine cel mai bun este Messi. În toate felurile, el este cel mai bun. Nu există un fotbalist în 30 de ani mai bun ca el. Şi vor trece 30 de ani şi nu va fi altul ca el".

Mediafax

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
iooooo
iooooo  •  20 Decembrie 2010, 22:02

pierdeti esenta ..xavi sa referit strict la inovativ adica ceva nou la care capitol pep cu sau fara inspiratie..sta mult mai bn ca mou,,,dar nu putem sa-l comparam pe pep cu mou..daca o sa vad tiki-taka si la alta echipa antrenata de pep atunci o sa spun ca este mai bun ca mou cu conditia sa aiba si el trofee castigate cu echipe diferite.pana atunci totusi ramane in istorie ca fiind anternoruul celei mai bune echipe din istorie.. daca nu ca rezultet macar ca aspect de joc..

eucutine
eucutine  •  20 Decembrie 2010, 21:40

Da, lucruri noi a adus, inclusiv "suri mentolate". Le-a importat din Italia. Ii placeau inca de cand era jucator, d-aia a si fost suspendat.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  20 Decembrie 2010, 21:35

Pacat ca un jucator ca Xavi risca sa devina penibil. Daca Maurinho mai castiga un Champions League devine cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului si asta cu ECHIPE DIFERITE. Guardiola are poate una din cele mai valoroase echipe din istorie si are sansa sa faca performante uriase dar nu a revolutionat absolut nimic!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close