INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Zlatan Ibrahimovic nu se lasă: pleacă la o echipă cu antrenor mai tânăr decât el!

Zlatan Ibrahimovic se desparte în această seară de AC Milan
Zlatan Ibrahimovic se desparte în această seară de AC Milan

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 17:59 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 19:53

La 41 de ani și 8 luni, Zlatan Ibrahimovic se desparte în această seară de AC Milan, însă nu se retrage. Vrea să joace la Euro 2024 cu naționala Suediei și s-ar putea menține în formă până atunci la Monza, clubul duetului Berlusconi - Galliani.

Pe 27 decembrie 2019, la șapte ani și jumătate după despărțirea de Milan, la care jucase două sezoane, 2010-2012, Zlatan Ibrahimovic s-a întors pe San Siro. Avea 38 de ani. A mai înscris 37 de goluri în 78 de meciuri în toate competițiile în trei stagiuni și jumătate. A ajuns la 93 de reușite în 163 de partide.

PSG a pornit morișca! Semnează Asensio și o vedetă a lui Bayern: „Urmează anunțul oficial”
PSG
PSG a pornit morișca! Semnează Asensio și o vedetă a lui Bayern: „Urmează anunțul oficial”

În martie, Ibrahimovic a devenit cel mai în vârstă jucător care înscrie în Serie A

Cel mai important, a schimbat mentalitatea. Și atacantul suedez a cucerit din nou titlul în Serie A, în 2022, o performanță așteptată de Milan de 11 ani. Din 2011, când fusese campioana Italiei tot cu Ibra.

În luna mai 2022, Zlatan a fost operat la genunchiul stâng, dar a revenit în februarie 2023, reușind să marcheze pe 18 martie, la 1-3 cu Udinese. A devenit atunci, la 41 de ani și 166 de zile, cel mai în vârstă jucător care înscrie în campionatul peninsular. Pe 23 aprilie, a suferit o leziune musculară și sezonul s-a încheiat pentru el.

Ibrahimovic: „Mi-e teamă să mă retrag, pentru nu știu ce voi face"

Dar cariera nu se încheie. Cum a scris și în a doua sa carte, „Adrenalină", „mi-e teamă să mă retrag, pentru nu știu ce voi face după aceea". Și, chiar dacă în această seară se desparte definitiv de Milan ca jucător (contra Veronei), nu renunță la fotbal.

Potrivit Gazzettei dello Sport, Ibrahimovic vrea să evolueze la Euro 2024 cu naționala Suediei și caută un club dintr-un campionat puternic la care să se pregătească bine fizic și să se mențină în formă. Ar avea o înțelegere cu Monza, clubul duetului Silvio Berlusconi - Adriano Galliani, care a condus Milanul spre cele mai mari performanțe rossonere.

Dacă se va duce la Monza, Zlatan îl va avea antrenor pe Raffaele Palladino, mai tânăr cu trei ani decât gigantul scandinav. 

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

PSG a pornit morișca! Semnează o vedetă a lui Bayern: „Urmează anunțul oficial”

Bombă la PSG! Antrenorul care a devenit prioritatea Parisului » Și nu e Mourinho!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
concret
concret  •  05 Iunie 2023, 02:33
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Iunie 2023, 00:01

...mai dati articole cu jiji ...la acesta nu comenteaza nimeni ...

Pai na, gigistilor foarte vorbareti pe la articolele cu nea gigi trebuie sa le servesti... gigi si meme. Ca altfel, ce stiu ei ce e ala fotbal?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Iunie 2023, 00:01

...mai dati articole cu jiji ...la acesta nu comenteaza nimeni ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează