INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  SPANIA - GERMANIA 1-1

Alt scandal cu Germania în prim-plan la CM 2022! Comentator acuzat după ce a ironizat portul tradițional al arabilor

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 13:07 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 13:15

Sandro Wagner, analistul postului public ZDF, s-a referit la veșmintele tradițional arabe „Thawb” spunând că sunt „halate de baie”. Fostul atacant al lui Bayern a fost acuzat de rasism, iar ZDF a cerut scuze public.

Fost atacant al lui Bayern, Hoffenheim și Werder, Sandro Wagner n-a impresionat pe teren. Dar a ieșit puternic în decor duminică seară, la meciul Germaniei cu Spania. 

Angajat ca analist al postului național de televiziune ZDF, Wagner a făcut la un moment dat următoarea observație, privind către tribune: „Am crezut că tot colțul era plin de fani ai Germaniei. Apoi mi-am dat seama că erau halatele de baie ale qatarezilor". 

Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil
IRAN - SUA
Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil

„Sandro Wagner a fost emoționat de meci”

Sandro Wagner se referea la spectatorii locali, care poartă veșmintele albe tradițional arabe, din bumbac, numite Thawb. Afirmația sa a declanșat un val de critici pe rețelele de socializare și a fost acuzat de rasism! Urmarea? Confruntat cu postura neplăcută în care a fost pus, postul public a prezentat scuze public: „Declarația lui Sandro Wagner despre Thawb a avut loc, din păcate, în timpul unei faze emoționale a jocului. Nu este permis. Vom discuta despre asta". 

Wagner le-a dat apă la moară, astfel, fanilor qatarezi, care în debutul partidei condamnaseră ipocrizia și comportamentul rasist al nemților. Mulți afișaseră în tribune imagini cu fostul internațional german Mesut Ozil, iar unii dintre ei țineau mâna la gură, exact cum procedaseră jucătorii lui Hansi Flick când FIFA le-a interzis să poarte banderola „One Love". 

Legătura? Turc la origini, Mesut Ozil a fost aspru criticat în Germania după ce s-a fotografiat alături de dictatorul Recep Tayyp Erdogan, însoțind poza cu înscrisul „Președintele meu!". El s-a retras în 2018 din naționala Germaniei și a dezvăluit că devenise victima abuzurilor rasiste.

„Ce m-a frustrat cel mai mult a fost felul incorect în care am fost tratat de Federație, în special de preşedintele Reinhard Grindel. După apariţia fotografiei mele cu preşedintele Turciei, Erdogan, selecționerul Joachim Low mi-a cerut să îmi întrerup vacanţa şi să merg la Berlin pentru a face o declaraţie comună, ca să se pună capăt speculaţiilor. 

Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt germani-polonezi. Mie, da, că sunt german-turc! La victorii sunt german, la eșecuri sunt imigrant!", a comentat Ozil, care în 2021 s-a transferat de la Arsenal la Fenerbahce și apoi la Basakșehir, unde joacă și astăzi.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de fotbal: 

Măsură disperată! China a ales să cenzureze transmisia CM 2022 pentru un detaliu incredibil

Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
komosikus
komosikus  •  29 Noiembrie 2022, 09:55

Halatul, cat e halatul? Bine ca nu s-a calificat si Tahiti. Suporterii veneau cu un maldar de paie in jurul braului.

dobrin
dobrin  •  28 Noiembrie 2022, 20:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Flavius12
Flavius12  •  28 Noiembrie 2022, 15:19

camasi de noapte

Vezi toate comentariile (9)
Comentează