INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  POLONIA - ARGENTINA

EXCLUSIV Argentinianul cu trofeu câștigat la Dinamo, despre șansele „pumelor” la Mondial: „Trei echipe sunt mai puternice decât noi, dar îl avem pe Messi!” + detaliul care l-a impresionat

Maxi Oliva e fost internațional U17 și U20 al „pumelor” +14   FOTO
Maxi Oliva e fost internațional U17 și U20 al „pumelor”

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 02:53 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 03:07

Maximiliano Oliva (32 de ani), fotbalistul argentinian care a luat Cupa Ligii cu Dinamo în 2017, fost internațional U17 și U20 al „pumelor”, a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre parcursul și șansele sud-americanilor la Campionatul Mondial din Qatar.

  • Diseară, de la ora 21:00, Argentina înfruntă Polonia, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1, în cel mai așteptat meci al Grupei C. Messi&co. ocupă locul secund, cu 3 puncte, o lungime sub polonezi. Arabia Saudită și Mexic se duelează în cealaltă partidă din grupa unde toate scenariile sunt posibile. 

Fundașul stânga argentinian, care a jucat în România la Dinamo și ACS Poli Timișoara, trecut în prima parte a carierei și pe la River Plate sau Estudiantes, recunoaște că forma de moment nu-i plasează pe Messi și albicelești printre favoriții la câștigarea Mondialului, însă nădăjduiește că triumful cu Mexic din week-end, 2-0, i-a trezit la viață pe fotbaliștii lui Scaloni. Astăzi, alb-albaștrii întâlnesc Polonia, într-o confruntare decisivă. 

Maxi Oliva, fost la Dinamo, despre Messi, Argentina și șansele la Mondial

„Cred că toată lumea de aici, din Argentina, precum și mulți alți oameni din toată lumea, își doresc ca Argentina să ia Cupa Mondială datorită lui Lionel Messi. Și asta e impresionant, știi? Toată lumea îl iubește pe Leo și toată lumea trimite către națională, și în special către Messi, vibrații și energii bune. 

Sper că această victorie cu Mexic ne-a dat puterea de a merge înainte și de a face o performanță bună la acest Campionat Mondial. Pentru mine, personal, cred că este dificil, pentru că momentul actual nu e tocmai unul bun pentru noi sau nu este la fel ca în urmă cu câteva luni. Vreau s-o luăm pas cu pas, iar apoi vom vedea cum e naționala și ce performanță pot face jucătorii”, a spus Maxi Oliva, într-un dialog cu GSP.ro.

Argentinianul cu trofeu câștigat la Dinamo, despre șansele „pumelor” la Mondial: „Trei echipe sunt mai puternice decât noi, dar îl avem pe Messi!” + detaliul care l-a impresionat
Maxi Oliva a îmbrăcat tricoul Argentinei la Campionatul Mondial U17 din 2007, disputat în Coreea de Sud. Guido Pizarro, Mateo Musacchio sau Eduardo Salvio s-au numărat printre coechipierii săi la acel turneu final / Sursă foto: Imago Images

Maxi Oliva: „Sunt câteva naționale mai puternice decât noi”

Oliva numește cele trei naționale pe care le-a simțit „mai puternice decât Argentina”, sperând însă că „factorul Messi” le va aduce sud-americanilor primul titlu suprem după o așteptare chinuitoare de 36 de ani.

„Cum spuneam, sper că succesul cu Mexic ne-a dat puterea pentru a putea continua să luptăm pentru titlu.

Cred că sunt câteva naționale care sunt mai puternice decât noi: Spania, să zic, Franța, care e într-o formă mai bună, precum și Brazilia. Pentru mine, ele sunt naționalele care au cele mai mari posibilități de a lua trofeul. 

Sigur, și Argentina are jucători foarte buni, dar și pe cel mai bun fotbalist al lumii, Lionel Messi, așa că și noi sperăm că putem să ne impunem”, a adăugat Maximiliano Oliva.  

Victoria cu Mexic a fost magnifică, mai ales că nimeni nu se aștepta să pierdem cu Arabia Saudită, iar lumea de aici era puțin supărată. La fel și jucătorii, aveau presiunea uriașă de a câștiga acel meci și de a rămâne la Mondial.

- Maximiliano Oliva, fost internațional de tineret argentinian

Argentinianul cu trofeu câștigat la Dinamo, despre șansele „pumelor” la Mondial: „Trei echipe sunt mai puternice decât noi, dar îl avem pe Messi!” + detaliul care l-a impresionat
Maximiliano Oliva a ajuns la Dinamo în 2016 / Sursă foto: Octavian Cocoloș

26 de aparițiia strâns Oliva în tricoul lui Dinamo, în toate competițiile. El joacă acum în ligile inferioare din țara natală, la Club Social Tristán Suárez

Situația în grupa Argentinei

VIDEO Atmosfera din vestiarul Argentinei, după victoria „pumelor” cu Mexic

Citește și alte știri despre naționala Argentinei:

„Ce înseamnă Messi pentru tine?” » Răspunsul colegului din națională face valuri în Argentina: „Nu mai am cuvinte”

Luptătorul gata să sară în apărarea lui Messi: „Canelo, dacă vrei să te bați, sunt pregătit! Lasă-l pe Leo în pace!”

Kun Aguero îi răspunde lui Canelo Alvarez, după ce pugilistul mexican l-a amenințat pe Lionel Messi: „Nu știi nimic despre fotbal sau despre ce se întâmplă într-un vestiar”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  30 Noiembrie 2022, 10:41

Sa i bata Polonii ;))

Radio_Pyunik_Erevan
Radio_Pyunik_Erevan  •  30 Noiembrie 2022, 10:22

pumele sunt jucatorii nationalei de rugby a Argentinei (numita La Albiceleste), nu cei de la fotbal

bl0catu
bl0catu  •  30 Noiembrie 2022, 09:45

in prima poza seamana cu steliano filip la pubertate! :D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează