INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BRAZILIA - SERBIA 2-0

foto Brazilia e în alertă: Neymar, în lacrimi pe bancă! A părăsit terenul și a acuzat dureri, după ce a fost „vânat” de sârbi + prima reacție a doctorului

Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago +10   FOTO
Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 23:03 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 16:04

Brazilia s-a impus în fața Serbiei, 2-0, în meciul de debut la CM 2022. Dar selecționerul Tite și fanii sunt îngrijorați de situația lui Neymar, care a părăsit terenul accidentat și a plâns pe banca de rezerve.

Toată bucuria jocului, a fazelor de poartă, a golurilor din repriza secundă s-a mai atenuat la final. Selecționerul nu poate savura prea mult acest succes.

Duelul frumuseților din Qatar » Fanele Braziliei și Serbiei s-au înfruntat pe Lusail
Brazilia - Serbia
Duelul frumuseților din Qatar » Fanele Braziliei și Serbiei s-au înfruntat pe Lusail

UPDATE: Neymar va mai juca abia în optimile Campionatului Mondial

Superstarul naționalei Braziliei va absenta mai mult ca sigur la partida cu Elveția și va fi incert pentru meciul pe care sud-americanii îl vor disputa în fața Camerunului, pe data de 2 decembrie, anunță spaniolii de la Marca

Astfel, fotbalistul lui PSG va mai juca abia în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. 

Neymar, în lacrimi la Brazilia - Serbia

Motivul: Neymar. Lovit de mai multe ori, mai ales acel tackling agresiv al lui Gudelj din minutul 49, artistul Braziliei s-a oprit spre finalul meciului.

S-a așezat în iarbă și a cerut schimbare.

Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago
Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago
Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago
Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago
Neymar, în lacrimi pe bancă la Brazilia - Serbia. Foto: Imago
+6 FOTO

Ney a avut mereu probleme la glezne, a suferit accidentări grave la ambele glezne. Și acum tot acolo e suferința, la cea dreaptă. Tite nu a putut decât să-l înlocuiască în minutul 80 cu Antony, sperând că nu e nimic grav.

Starul lui PSG a fost surprins însă pe bancă în timp ce era consultat de staff-ul medical. Și-a tras tricoul peste față pentru a-și ascunde lacrimile de durere.

Ulterior, au apărut și imagini cu glezna umflată a lui Neymar:

I s-a umflat glezna. Am început tratamentul încă de pe banca de rezerve. Acum trebuie să așteptăm 24-48 de ore pentru a vedea cum evoluează lucrurile. Nu este programat vreun RMN. Dacă va fi nevoie, îl vom face, dar vedem cum se prezintă mâine glezna.
Rodrigo Lasmar, medicul naționalei Braziliei

Cronică Brazilia-Serbia: „Dansează Brazilia!” 

Seleção s-a dezlănțuit în repriza a doua, Richarlison marcând de două ori. Ultimul a fost un deliciu. Preluare înaltă, răsucire și reluare aeriană. Semifoarfecă de vis. Și apoi, dans! Brazilia poate spera la al 6-lea titlu mondial.

În Brazilia, nu se vorbește decât de Hexacampeão, al 6-lea titlu mondial, dar așa se întâmplă la Rio de două decenii, de la ultima mare Seleção campioană mondială, cea a magicienilor Ronaldo - Ronaldinho - Rivaldo. După ei, au fost prea multe dezamăgiri, mai ales acel 1-7 suferit acasă, în semifinala cu Germania din 2014. Niciun titular din acea zi, de 8 iulie, nu mai e azi în lotul Canarinha. 

Neymar era la spital, cu fractură la a treia vertebră lombară. Thiago Silva era suspendat. Thiago promite că lacrimile de tristețe de atunci se vor transforma în lacrimi de bucurie acum și că el și coechipierii îl vor ajuta pe Neymar să-și împlinească visul. Visul lui și al întregii națiuni auriverde. 

+23 FOTO

Ney are 75 de goluri, încă două și va egala recordul lui Pelé. Totuși, mai presus de orice record, e trofeul. În vestiar, Raphinha vorbește de celebrarea golurilor, dezvăluind că au pregătit zece dansuri diferite. E mai mult ca o revanșă pentru ce i s-a întâmplat lui Vinicius în Spania. Un agent iberic l-a numit „maimuță", într-o emisiune radio, doar pentru că dansa la goluri.

Ceea ce se plănuiește în vestiar nu e întotdeauna realitate și pe teren. Împotriva Serbiei, nu e ușor să marchezi și să alegi apoi unul dintre cele zece dansuri. Pentru că sârbii sunt ambițioși, sunt agresivi. În prima repriză, jucătorii lui Piksi Stojkovici au stat bine pe teren în faza de apărare, nu au lăsat spații și brazilienii au reușit rareori să accelereze. 

Adversarii i-au obligat mult timp la un joc static. Cu Neymar prea discret înainte de pauză, sud-americanii au avut o singură ocazie importantă timp de 45 de minute. Acel un-doi lansat de Raphinha, continuat inspirat de Paquetá și ratat lamentabil de Raphinha, care i-a pasat parcă portarului Vanja Milinkovici-Savici.

Brazilia s-a distanțat după pauză

La reluare, ceva s-a schimbat în jocul Seleção. Și al Serbiei. Galben-albaștrii s-au înălțat în joc, au ridicat ritmul, roșii au început să tremure, să aibă îndoieli. Să greșească. Șansele Braziliei au fost tot mai multe. Raphinha, tot față-n față cu goakeeperul, a tras direct în el, a urmat bara lui Alex Sandro. 

Sârbii păreau gata să se prăbușească. Și s-au prăbușit. Neymar a demarat, a pătruns vijelios în careu, iar Vinicius nu l-a mai lăsat să finalizeze. A șutat el. Portarul a respins, dar Richarlison, atent, a reacționat mai iute decât Pavlovici. Plasă scuturată! 1-0 (62). Era momentul dansului. 

S-au adunat toți la colțul terenului, grămada bucuriei, au sărit toți. Richarlison a ieșit din grup, apoi toți s-au luat după el, formând un șir de samba. 

Doar 11 minute mai târziu, spectacol! Jogo bonito! Vinicius a centrat cu exteriorul, același Richarlison a preluat înalt, s-a răsucit și a reluat din aer. Semifoarfecă de vis. 2-0 (73). Altă secvență de fericire auriverde. Fotbal și dans. Aceasta este Brazilia lui Tite. Poate cuceri titlul mondial? Hexacampeão după 20 de ani? Foarte posibil!

VIDEO Show de lumini înaintea partidei Brazilia - Serbia

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Ar fi fost gafa turneului! Ce a putut să facă portarul Portugaliei + Cristiano Ronaldo s-a dus la el cum s-a terminat meciul

Interzis! Ce nu mai au voie să facă fanii în Qatar, după plângerile localnicilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
Alex1965
Alex1965  •  25 Noiembrie 2022, 08:50

A fost lovit Neymar dar a si simulat grosolan la o faza cand nici nu a fost atins si au primit lovitura libera de aceea Karma nu uita si nu iarta.Prea multa reclama i se face lui Neymar.

marius1979
marius1979  •  25 Noiembrie 2022, 02:46

Ce prosti si brazilienii astia. Ei joaca mai bine fara clovnul Neymar.

muscanlapte
muscanlapte  •  25 Noiembrie 2022, 01:54

Nu a fost o lovitura directa. A cazut pe glezna la una dintre contre. In general e un maestru la simulari, pacat de imensul lui talent.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează