Cad capetele la Campionatul Mondial » Al doilea selecționer care pleacă după ce a fost eliminat

Carlos Queiroz // Foto: Imago
Carlos Queiroz // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 decembrie 2022 11:35 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 12:21

Carlos Queiroz (69 de ani) e următorul tehnician, după Gerardo Martino (60 de ani), care părăsește banca echipei pe care a condus-o la Mondial, în speță Iranul. Martino, căruia oricum îi expira contractul, se despărțise de mexicani încă de marți seară. Ambele echipe au fost eliminate încă din faza grupelor.

Când iei bătaie de la marele dușman SUA (0-1) și părăsești Mondialul nu poți să mai rămâi pe banca Iranului. Portughezul Carlos Quiroz a înțeles și a făcut pasul înapoi, nu înainte de a-și lua rămas bun printr-o emoționantă scrisoare deschisă, adresată jucătorilor.

„Nu există victorii morale în fotbal, dar nu există nimic imoral în a nu-ți îndeplini visele pentru că ai făcut tot ce ai putut cu dorință deplină și cu o mentalitate îndrăzneață de câștig. Sunt mândru de voi, încă o dată ați fost geniali pe teren și în afara lui. 

A fost o mare onoare și un privilegiu să fac parte din această familie de fotbal. Cred că meritați deplin respect și încredere din partea fanilor țării voastre și ai fotbalului. Le doresc tuturor fericire, pace, succes și sănătate. Mulțumesc”, a scris Queiroz, 69 de ani, care se afla pe banca Iranului din 7 septembrie. El îi mai pregătise pe persani între 2011 și 2019. 

Gestul selecționerului de la Mondial i-a revoltat pe suporteri! Reacție stranie la conferință: „Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare?”
REVOLTĂ
Gestul selecționerului de la Mondial i-a revoltat pe suporteri! Reacție stranie la conferință: „Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare?”

În ceea ce-l privește pe Gerardo Martino, mandatul său pe banca Mexicului oricum se încheia după turneul final. Practic, golul sauditului Al-Dawsari, în „decisivul” de miercuri seară, n-a făcut decât să-i grăbească sfârșitul. Mexicul a câștigat, 2-1, însă a pierdut, la golaveraj, duelul de la distanță cu Polonia. 

„Împotriva Arabiei Saudite am făcut cel mai bun meci, dar sunt responsabil pentru eliminare. Contractul meu a expirat o dată cu ultimul fluier al arbitrului și nimic nu mai poate fi schimbat”, a spus tehnicianul argentinian, lucru confirmat ulterior și de Federația de la Mexico City. Martino era selecționerul aztecilor din 2019.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar:

Primul selecționer de la Campionatul Mondial care rupe contractul: „Am devenit liber după fluierul arbitrului”

Incredibil! Szczesny și Messi au făcut pariu pe teren: „Probabil voi fi suspendat, dar nu-mi pasă” » Ce prevede regulamentul FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
VanBasten
VanBasten  •  01 Decembrie 2022, 15:09

Sa vina la ZcsB! Stai, au antrenor deja, Leutul Strizu.

FCUCraiova
FCUCraiova  •  01 Decembrie 2022, 14:39

Daca am avea si noi un sélectionner responsabil ça astia 2 , dar Alde *** si altii la noi nici dupa dezastre nu pleaca ,

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasileroaita
vasileroaita  •  01 Decembrie 2022, 12:51

Trebuiau să termine pe ultimul loc și să nu arate nici urmă de fotbal și ar fi rămas în funcție! Ca Edi!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează