Ce a remarcat Gică Hagi la Campionatul Mondial: „Fotbalul s-a schimbat în 2 puncte! Și sor-mea a învățat asta”

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 decembrie 2022 20:20 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2022 20:54

Gică Hagi spune că fotbalul s-a schimbat în două aspecte fundamentale, pe care le-a remarcat la acest Campionat Mondial. 

Hagi a menționat și ce echipă vede favorită, „chiar dacă nu a mai câștigat din 1966”, iar aceea este Anglia lui Gareth Southgate. 

Cristiano Ronaldo, inclus în primul „11” al celor mai slabi jucători din Qatar + Cum arată echipa ideală a grupelor de la Mondial
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo, inclus în primul „11” al celor mai slabi jucători din Qatar + Cum arată echipa ideală a grupelor de la Mondial

Gică Hagi: „Cred că fotbalul aici s-a schimbat: la ritmul jocului și la rezistență”

„Nu uitați că la Mondiale se duc cele mai bune echipe, chiar dacă diferențele între ele nu mai sunt așa de mari. Toți au învățat să joace tactic. În orice colț din lume, toți știu tactică. Cred că și soră-mea știe tactică, la cât se discută. Toată lumea știe, în sensul bun.

Practic, ați văzut la toate meciurile, că totul se rezumă la jocul colectiv, apoi la calitatea jucătorului. Bineînțeles, și puterea fizică, de a putea să alergi cât este nevoie. Să fii proaspăt, să faci față acestui ritm de joc, care este foarte ridicat. Cred că fotbalul aici s-a schimbat: la ritmul jocului și la rezistență. După aceea, calitatea individuală a jucătorului, care uneori face diferența.

Favorită? Anglia, pentru că ei sunt obișnuiți să joace în această perioadă de iarnă, unde noi toți ceilalți stăm. Ei joacă și cred că pot atinge o formă foarte bună. Dacă în vară erau deja obosiți la turneul final, acum probabil au făcut turneul pentru ei, că nu au mai câștigat din 1966”, a explicat Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul, la conferința de presă, citat de digisport.ro

Avertismentul lui Gică Hagi: „Dacă nu facem asta, ne ducem mai jos! O să fim în groapă”

Gică Hagi a vorbit în urmă cu câteva zile și despre problemele fotbaliștilor români și a tras un semnal de alarmă.

Manager tehnic la Farul, Gică Hagi spune că fotbaliștii români trebuie să fie capabali să facă ambele faze și că jucătorii trebuie să fie încurajați să aibă încredere în ei.

„Fotbalul are două faze, atac și apărare. Te aperi și după aceea ataci. Sau ataci și te aperi. Dar trebuie să facem ambele faze. Dacă nu facem ambele faze, cu siguranță suntem în groapă. Ne ducem mai jos! Dacă nu avem capacitatea de a-i face să aibă încredere și dacă nu le spunem că pot, o să avem o mare problemă în viitor.

Trebuie un proiect de succes. Succesul ne schimbă. Altfel nu văd. Dacă nu, îl luăm pe NU în brațe”, a spus Gică Hagi la emisiunea „DigiSport Special”.

La Farul trebuie să creăm o echipă puternică, o forță. Trebuie să avem o echipă care să câștige campionatul. Ne trebuie acționari, trebuie să terminăm extinderea academiei. Va fi cea mai frumoasă de aici. Ne putem compara cu cei din Europa. Avem un plan, avem proiecțiile făcute. Va veni totul. În 2025, putem spune că ne batem la campionat. Acum, obiectivul e să intrăm în play-off
- Gică Hagi

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de fotbal: 

Dan Petrescu, contrariat de o fază de la Mondial: „Doamne ferește dacă eram eu! Chiar nu mai înțeleg”

Campionatul Mondial are un nou „sex-simbol” » A explodat în Qatar: de la 30.000 la peste 2 milioane de urmăritori!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
nicasdfghjklpoiuytre
nicasdfghjklpoiuytre  •  04 Decembrie 2022, 09:31

Mai usor cu Gică , el e Gheorghe si la propriu si la figurat.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Decembrie 2022, 09:24

N am nimik personal cu GH ...insa nu l iubesc neconditionat sa iau de buna tot ce spune ...omul de mai mult de zece ani se chinuie sa patrunda in Europa...si acum crede ca n are bani ...el nu poate scoate un jucator decent dar crede ca pacaleste pe altii sa i dea lui bani sa faca fotbal de calitate indoielnica ...

mateodamiano7
mateodamiano7  •  04 Decembrie 2022, 08:41

Sa fie bine, ca sa nu fie rau. Ai, n-ai mingea, tragi la poarta! Sa-i facem statuie!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează