Măsură disperată! China a ales să cenzureze transmisia CM 2022 pentru un detaliu incredibil

Televiziunea de stat din China a ales să cenzureze imaginile cu fanii prezenți în tribune, la Campionatul Mondial din Qatar.
Foto: Imago
Televiziunea de stat din China a ales să cenzureze imaginile cu fanii prezenți în tribune, la Campionatul Mondial din Qatar. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 11:12 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 11:32

Televizinea de stat din China a ales să cenzureze imaginile de la Campionatul Mondial din Qatar unde apar mulțimi mari de oameni în tribune ce nu poartă măști de protecție. 

Motivul din spatele acestei decizii este incredibil. La fel și felul cum au reușit să cenzureze imaginile.

Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil
IRAN - SUA
Iran cere excluderea echipei SUA de la Campionatul Mondial dintr-un motiv incredibil

Imaginile de pe canalele chineze de sport apar cu o întârziere de 32 de secunde față de cele transmise de FIFA în întreaga lume

Televiziunea centrală din China a ales să difuzeze meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar într-un mod diferit față de cum o face FIFA, organizatorul turneului final din Golf. 

Chinezii transmit imaginile cu o întârziere de 32 de secunde față de imaginile transmise de FIFA, nearătând în niciun fel imagini cu suporterii din tribune, care nu poartă măști de protecție.

Regimul comunist de la Beijing a ales să facă acest lucru pentru a nu încinge spiritele în țară, acolo unde cetățenii chinezi au început să protesteze în masă împotriva restricțiilor luate de autorități împotriva pandemiei de Coronavirus.

Bill Birtles, jurnalist care lucrează la un post de televiziune din Australia, a postat, pe contul personal de Twitter, un video în care face comparație între transmisia făcută de televiziunea canadiană SBS și televiziunea de stat din China. 

Nord-americanii arată imaginile originale, primite de la FIFA, în timp ce pe postul chinezesc nu sunt prezentați deloc fanii din tribune, o cenzură evidentă impusă de regimul autoritar de la Beijing. 

„Credeam că nu e adevărat când cineva mi-a spus că televiziunea de stat din China cenzurează imaginile cu fanii din tribune de la Campionatul Mondial. Dar situația este reală. 

În prim plan aveți imaginile pe care toate televiziunile de pe glob le transmit la TV, pe care sunt prezente suporterii din tribune. Postul chinezesc alege să difuzeze imagini cu antrenorii de pe marginea terenului, în loc să prezinte secvențe cu fanii. Am vizionat două partide transmise de chinezi de la Campionatul Mondial. Este cât se poate de evident că au ales să facă asta.

Probabil că fanii fotbalului din China vor spune că guvernul din țara lor nu cenzurează nimic, ci doar alege să schimbe cadrele pe care le difuzează. Am vorbit cu un amic din Beijing, care mi-a spus că nu a observat nimic neobișnuit pe transmisia de la ei din țară”, a spus Bill Birtles, potrivit Daily Mail

Furia chinezilor s-a amplificat în urma unui incendiu ce a avut loc în vestul țării

După aproape trei ani de restricții, în contextul pandemiei, furia oamenilor a luat amploare în urma unui incendiu din Urumqi, capitala regiunii vestice Xinjiang, în care zece persoane au murit și alte nouă au fost rănite, autoritățile fiind acuzate că din cauza blocajelor anti-COVID, intervenția pompierilor a fost întârziată. 

Protestele s-au răspândit, sâmbătă, treptat în marile orașe ale Chinei, inclusiv în universități, unde oamenii au scandat „Jos, Xi Jinping! Jos, Partidul Comunist!”, într-o demonstrație fără precedent de sfidare față de politica „zero COVID”, strictă și din ce în ce mai costisitoare, a scris ziarul Libertatea

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar // Arabii au construit o insulă artificială, în care au investit până acum 20 de miliarde de euro

Citește și:

Moment stupefiant! Canelo Alvarez, boxerul momentului în lume, amenințări la adresa lui Messi: „Să nu dea Dumnezeu să te găsesc!”. De ce îl acuză

Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
arnautull
arnautull  •  28 Noiembrie 2022, 14:51

aha, e din China si e cah, anul trecut ridicati in slavi o tara care prigonea un mare campion ca protesta tot pt ce protesteaza astia acum. Nu conteaza, ne aliniem la cerintele celor care finanteaza :)))))

alexiosas
alexiosas  •  28 Noiembrie 2022, 13:42

gesepe e o mica China,cenzureaza tot ce nu-i convine sub titulatura de vulgar sj jignitor

alexiosas
alexiosas  •  28 Noiembrie 2022, 13:40
Postat de gicab pe 28 Noiembrie 2022, 12:52

Ceea ce ne așteaptă pe noi e muuult mai grav

corect,uimitor e ca omul pare sa simta ce vine,dar nu stie sigur,priveste in jur,oamenii par sa fi innebunit

Vezi toate comentariile (15)
Comentează