BBC a ales să nu transmită la TV ceremonia de deschidere de la Campionatul Mondial » Motivele invocate

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar.
Imagine de la stadionul din Al Khor
Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar. Imagine de la stadionul din Al Khor

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 13:29 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 14:35

Gigantul britanic din domeniul media, BBC, a ales să nu transmită în direct ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, în semn de protest. BBC a difuzat un discurs critic la adresa tratamentului la care au fost supuși muncitorii de pe șantierele țării din Golf, a corupției din cadrul FIFA, și a felului în care e percepută homosexualitatea în statul arab. 

Viorel Moldovan nu crede în progresul fotbalului din Qatar » A sintetizat tăios prestația țării-gazdă a Mondialului: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”
QATAR - ECUADOR 0-2
Viorel Moldovan nu crede în progresul fotbalului din Qatar » A sintetizat tăios prestația țării-gazdă a Mondialului: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”

La ceremonia de deschidere au luat parte personalități celebre din întreaga lume, precum actorul american Morgan Freeman (85 de ani), câmtărețul sud- coreean Jungkook, precum și sute de artiști, care au creat o atmosferă de senzație pe stadionul din Al Khor. 

+23 FOTO

Gary Lineker: „Este cel mai controversat Campionat Mondial din istorie”

Gary Lineker (61 de ani), fost internațional englez și gazda emisiunii „Match of the day”, de pe BBC One, a declarat că Mondialul găzduit de Qatar este cel mai controversat din istorie și că jurnaliștii englezi se vor concentra pe fotbal, cel puțin pentru câteva minute. 

„Este cel mai controversat Campionat Mondial din istorie și nici măcar nu s-a jucat vreun meci încă. De când Fifa a ales Qatar ca gazdă, în 2010, cea mai mică națiune care a găzduit cea mai mare competiție fotbalistică s-a confruntat cu mari întrebări - de la acuzații de corupție în procesul de licitație până la tratamentul muncitorilor imigranți care au construit stadioanele și unde mulți și-au pierdut viața. 

Homosexualitatea este ilegală aici. Drepturile femeilor și libertatea de exprimare sunt în centrul atenției. De asemenea, decizia de acum șase ani de a muta Campionatul Mondial din vară în iarnă. În acest context, urmează să se joace un turneu - unul care va fi urmărit și apreciat în întreaga lume. Rămâneți la fotbal, spune FIFA. Ei bine, noi o vom face - cel puțin pentru câteva minute”, a spus Gary Lineker, în direct la BBC One, potrivit The Guardian. 

Postul BBC a refuzat să explice de ce nu au transmis ceremonia de deschidere de la Campionatul Mondial la TV, aceasta putând fi vizionată numai pe internet, unde l-au văzut pe Jung Kook interpretând cel mai nou cântec al său, „Dreamers”. 

În același timp, telespectatorii BBC One îl puteau vedea la televizor pe jurnalistul Ros Atkins (47 de ani) prezentând un interviu realizat alături de Amnesty International. Ros Atkins a spus: „Nu am mai văzut vreodată un campionat mondial atât de artificial precum acesta”. 

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Times Square Manhattan în mijlocul lumii arabe

Citește și:

Cristiano Ronaldo, la conferința urgentă pe care a convocat-o astăzi în Qatar: „Mi-ar plăcea să-i dau șah-mat lui Messi”

Misterul fanilor qatarieni » Așa-zișii „Qatar Ultras” sunt, de fapt, străini veniți la muncă în țara-gazdă a Mondialului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Noiembrie 2022, 19:33

crestinii sunt agresati in regatul unit, nu li se respecta dreptul, sunt concediati de la locul de munca si trimisi in judecata ***...si astia plang de ce se intampla in qatar. BBC sa se uite in propria ograda mai intai

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează