INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  PORTUGALIA - URUGUAY

Sfidează pe toată lumea! Cristiano Ronaldo pretinde că golul cu bucluc îi aparține: „Am atins mingea!”

Cristiano Ronaldo / Sursă foto: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Cristiano Ronaldo / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 11:39 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 17:38

Bruno Fernandes, autorul „dublei” din Portugalia - Uruguay 2-0, declară că și el s-a bucurat ca și cum ar fi marcat Cristiano Ronaldo: „Am avut intenția de a-i centra mingea. Nu contează până la urmă, știu că atacanții caută mereu golul”. 

UPDATE Motivul pentru care lui Cristiano Ronaldo nu i-a fost acordată prima reușită a Portugaliei

Baloanele folosite la Campionatul Mondial din Qatar au încorporat, în interiorul acestora, un cip special, care detectează fiecare atingere. Această tehnologie este folosită și în cadrul sistemului semi-automat de detectare al pozițiilor afară din joc. La faza primului gol marcat de lusitani în poarta Uruguayului, cipul nu a identificat nicio atingere decisivă a lui Cristiano Ronaldo, de aceea reușita i-a fost acordată lui Bruno Fernandes. 

FOTO / „Părul lui Dumnezeu” » Cele mai tari glume după „golul” lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a devenit subiect de glume după scenele inedite petrecute la Portugalia - Uruguay
Fanii l-au „acuzat” pe lusitan că va merge să-i „raporteze” întâmplarea lui Piers Morgan, jurnalistul în fața căruia s-a destăinuit înainte să fie concediat de Manchester United.
Cristiano Ronaldo a devenit subiect de glume după scenele inedite petrecute la Portugalia - Uruguay
„Părul lui Dumnezeu” vs. „Mâna lui Dumnezeu” » Cristiano Ronaldo a devenit subiect de glume după scenele inedite petrecute la Portugalia - Uruguay
Cristiano Ronaldo a devenit subiect de glume după scenele inedite petrecute la Portugalia - Uruguay
+10 FOTO

FIFA i-a atribuit inițial golul, apoi l-a dat lui Bruno Fernandes

A fost sau nu golul lui Cristiano cel care a deschis drumul Portugaliei spre victorie și calificarea în „optimi”? Inițial, FIFA i l-a atribuit căpitanului lusitan, apoi, revăzând reluările, i l-a acordat lui Bruno Fernandes. 

Deocamdată nimic nu e clar, Comisia Tehnică a forului mondial urmând să stabilească exact, eventual folosind tehnologia video. Protagoniștii fazei din minutul 54 au convingerea că Ronaldo a șters acel balon trimis înalt în careu de fostul său coleg de la Manchester United. 

Bruno Fernandes: „Eu m-am bucurat ca și cum ar fi golul lui”

„Am avut intenția de a-i centra mingea. Nu contează până la urmă cine marchează, știu că atacanții caută mereu golul. Eu m-am bucurat ca și cum ar fi golul lui, cred că balonul l-a atins puțin și pe el. 

În orice caz suntem fericiți pentru victorie, știu că reușita contează mai mult pentru atacanți, indiferent că se cheamă Gonçalo, André, Rafael sau João. E important că ne-am atins obiectivul!”, a declarat Bruno Fernandes.

Cristiano Ronaldo a pierdut și ocazia penalty-ului

Dornic să îmbunătățească recordul mondial de goluri realizate pentru echipa națională, CR7 a celebrat exact ca și când a deviat acel balon în poarta lui Rochet. 

Am atins mingea, am atins mingea”, a spus în timp ce se îndrepta spre marginea terenului pentru a sărbători cu coechipierii golul de 1-0 și făcea semn cu mâna către cap. 

Părere pe care de altfel și-a păstrat-o până la finalul partidei, când părea puțin indignat că FIFA nu i-a lăsat golul. Ar fi fost al 119-lea în 194 de prezențe în Seleção. Și l-a ratat și pe cel din prelungiri. 

Dacă ar fi fost în teren, Cristiano ar fi bătut penaltyul, însă Fernando Santos îl înlocuise în minutul 82 cu Gonçalo Ramos. Ședința de la punctul cu var l-a scos în față pe Bruno Fernandes.

2 goluriși o minge trimisă în bară sunt reușitele lui Bruno Fernandes în meciul cu Uruguay. E primul portughez care face asta la națională la Cupa Mondială

VIDEO Atmosfera de la Portugalia - Uruguay, surprinsă de corespondenții GSP în Qatar

Citește și alte știri despre Cristiano Ronaldo și Portugalia:

FOTO „Părul lui Dumnezeu” » Cele mai tari glume după „golul” lui Cristiano Ronaldo

VIDEO + FOTO „Dubla” lui Bruno Fernandes o duce în optimi pe Portugalia! Uruguay tremură pentru calificare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
badeadorian
badeadorian  •  29 Noiembrie 2022, 20:49

A fost inteles gresit !! S-a bucurat ca NU a atins mingea ....daca o atingea o devia in aut de poarta !!! .... Sau o trimitea in portar !!! .

catalin.palcu
catalin.palcu  •  29 Noiembrie 2022, 20:48
Postat de bajescu pe 29 Noiembrie 2022, 14:55

De cand joaca Ronaldo in nationala Braziliei, Selecao, cum scrie in articol? Chiar nu verifica nimeni ceea ce se scrie?

Selecao inseamna 'selectionata' in limba portugheza, limba care se foloseste atat in Portugalia cat si in Brazilia. deci nu vad unde e incorectitudinea. nu zic sa nu criticam ziaristii cand ne dau prilejul ( si ne dau!) dar deja cautam pricina cu comentarii din astea.

iore
iore  •  29 Noiembrie 2022, 19:34

A atins-o cu... aura. Dacă-i vor măsura aura vor vedea că are cel puțin 10 cm, cât a fost distanța dintre minge și cap.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează