INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA 2-2 (3-4 LA PENALTY-URI)

Ploaie de galbene în Țările de Jos - Argentina! Ce spune regulamentul FIFA în privința avertismentelor la Campionatul Mondial

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 09:12 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 13:17

Meciul din sferturile Campionatului Mondial, Țările de Jos – Argentina (2-2, 3-4 la penalty-uri) a fost unul dintre cele mai încinse de la acest turneu final.

Arbitrul iberic Mateu Lahoz a acordat nu mai puțin de 16 cartonașe galbene, dintre care două lui Denzel Dumfries, care a fost eliminat după terminarea loviturilor de departajare.

Scandal după Țările de Jos - Argentina! Messi, jigniri în direct către adversarul care venise să-i ceară socoteală: „La ce te uiți, prostule?”
ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA 2-2 (3-4 la penalty-uri)
Scandal după Țările de Jos - Argentina! Messi, jigniri în direct către adversarul care venise să-i ceară socoteală: „La ce te uiți, prostule?”

Ce spune regulamentul FIFA în privința cartonașelor galbene la CM 2022

Dintre jucătorii Argentinei, 8 fotbaliști au fost avertizați: Acuna, Romero, Otamendi, Lisandro Martinez, Messi, Montiel, Paredes și Pezzella.

Gonzalo Montiel și Marcos Acuna nu vor juca în semifinala contra Croației (marți, 13 decembrie, ora 21:00), pentru cumul de cartonașe galbene, însă restul nu vor rata o eventuală finală dacă mai văd un galben, ci doar dacă primesc cartonaș roșu.

Regulamentul FIFA preciează că după faza sferturilor toate avertismentele vor fi șterse. Asta înseamnă că fotbaliștii care au un primit doar un cartonaș galben până în această fază nu vor putea rata finala dacă sunt avertizați tot cu galben în semifinală.

De partea cealaltă, Dejan Lovren, Luka Modric, Mateo Kovavic, Borna Barisic, Marcelo Brozovic și Bruno Petkovic sunt jucătorii croați care au primit cartonaș galben la această ediție a Campionatului Mondial. Și în cazul lor, singurul pericol de a rata finala, în cazul în care ar elimina Argentina, ar fi dacă ar vedea cartonașul roșu.

Messi, atac la „centralul” Lahoz

După meci, Lionel Messi a fost extrem de vehement la adresa arbitrului spaniol Mateu Lahoz.

„Nu vreau să vorbesc despre arbitru, pentru că nu poți să spui ceea ce gândești sau să fii sincer, deoarece ești sancționat imediat. Cei de la FIFA ar trebuie să revizuiască acest aspect. 

Nu poți trimite un arbitru ca acesta la un astfel de meci, unul de foarte mare importanță”, a precizat argentinianul, potrivit Ole.

VIDEO Campionatul Mondial / Match Preview Argentina - Croația

Citește și: 

Faza de PlayStation care a năucit-o pe Argentina » Nimeni nu se aștepta la asta

„De ce nu a fost eliminat? Pentru că e Messi” » Revoltă pentru faza controversată în care arbitrul l-a iertat pe Messi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  10 Decembrie 2022, 14:23

Ce măscărici. Pai a fluierat asta fault și când cadeați de la vânt.. A dat Argentinei nu 5,ci 15%.

adiktedz
adiktedz  •  10 Decembrie 2022, 14:22

Pe Kovacs l-au trimis acasa si au lasat toti clownii sa arbitreze, toti piticii bangladezi au arbitrat la mondialul asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează